TransIP API testomgeving

26-06-2019 - TransIP: Een testomgeving is er (nog) niet, maar de API is inderdaad via Github en Composer beschikbaar! Je vindt hem op respectievelijk https://github.com/transip/transip-api-php en https://packagist.org/packages/transip/transip-api-php

Misschien zijn jullie er al mee bezig zijn, maar ik zat te denken aan een (openbare) testomgeving van de TransIP API. Met name voor domeinnamen en voor de VPS-service kan dit erg handig zijn. Zo hoeven er geen echte domeinen geregistreerd te worden. Dat kan door met een aantal vooraf vastgestelde domeinnamen een bepaald resultaat terug te geven (bijvoorbeeld example.org = free, example.com = notfree, etc.).

En voor PHP devs is het superhandig als de code via Github/Composer beschikbaar is. En daar kan ik jullie een beetje bij helpen.

In composer.json moet het volgende geplaatst worden:

{
    "repositories": [
        {
            "type": "package",
            "package": {
                "name": "transip/api",
                "version": "5.6",
                "dist": {
                    "url": "https://api.transip.nl/downloads/transapi_transip.nl_v5_6.tar.gz",
                    "type": "tar"
                },
                "autoload": {
                    "classmap": ["Transip/"]
                }
            }
        }
    ]
}
Maak een account aan of log in om een beoordeling achter te laten.

Reacties

Maak een account aan of log in om een reactie te plaatsen.

0
florisjanblok 12 april 2021 (#5584)

+1

Graag inderdaad een visuele omgeving en meer feedback met de status code. Zo zou het fijn zijn als er inderdaad een Sandbox omgeving komt waar we lekker kunnen testen en waar wij echt fouten mogen maken. Want ook al is er een demo-token voor de node api. Ik zie niets veranderen en alleen een 200 status is voor mij niet zeker genoeg.

Het zou mooi zijn om dan dingen in een account te zien veranderen. En dit kan van domein tot big-storage en meer. Natuurlijk wel zodat wij hier geen dingen op kunnen draaien. Maar wel dat wij de service en instellingen kunnen manipuleren.

Top! Ik ben het er helemaal mee eens!

0
bokxing 14 juli 2020 (#4571)

+1 voor testomgeving!

0
Stan van de Velden Admin 5 juli 2019 (#3270)

Een testomgeving hebben wij helaas (nog) niet, maar de API is ondertussen via Github beschikbaar. Daarnaast hebben wij ook de benodigde composer.json toegevoegd, en deze is beschikbaar via ons packagist account.

Om onze PHP API client te gebruiken binnen jou project zul je composer moeten installeren. Daarna kan je met het volgende commando de TransIP PHP API client binnen halen en gebruiken:

$ composer require transip/transip-api-php

Using version ^5.14 for transip/transip-api-php
./composer.json has been updated
Loading composer repositories with package information
Updating dependencies (including require-dev)
Package operations: 1 install, 0 updates, 0 removals
  - Installing transip/transip-api-php (v5.14.1): Loading from cache
Writing lock file
Generating autoload files
0
lammens007 6 mei 2019 (#3046)

Ja, dit zou het ontwikkelen van een paneel (voor bv resellers) veel handiger maken.

1
media75 27 april 2018 (#1173)

+1 voor testomgeving!

1
bigboatco 20 april 2018 (#1144)

+1 voor testomgeving!

1
intrahost 15 maart 2018 (#929)

+1 voor een testomgeving.

0
mdubbelman 3 maart 2018 (#855)

Super handig! Ik vraag me af waarom het niet op github staat en via composer te installeren is.