/ Het self-healing platform van BladeVPS.

/ Netwerkopslag

Ons zelfontwikkelde VPS-platform maakt gebruikt van netwerkopslag. Hierdoor kan jouw VPS bij een probleem op de hypervisor direct worden opgestart op een andere hypervisor. Bij een dergelijke failover wordt jouw VPS vanaf de SSD-server opgestart op een andere server. Het effect van een hardwarestoring wordt hiermee tot een minimum beperkt.

/ Automatische migraties

Met onze automatische migraties verzekeren we elke VPS van de best mogelijke performance. Als een hypervisor te druk wordt, wordt een aantal VPS'en automatisch gemigreerd naar een minder belaste server. Daarnaast kunnen we met behulp van deze migraties ons hele platform ongemerkt updaten. Tijdens zo’n live-migratie wordt eerst je geheugen gerepliceerd naar de destination server. Zodra de verschillen klein genoeg zijn, wordt je VPS gepauzeerd en binnen een seconde overgezet op de nieuwe server.

/ SSD Storage

Ons VPS-storageplatform is volledig uitgerust met solid state drives en maakt gebruik van ZFS. Hiermee zijn alle datablokken voorzien van een checksum die de integriteit van bestanden bewaakt. Eventuele corruptie wordt automatisch door ZFS gerepareerd.

/ Big Storage

Big Storage zijn grote hoeveelheden secundaire storage die je kan koppelen aan je VPS. Jouw Big Storage-schijven draaien op een eigen storageplatform. In tegenstelling tot BladeVPS draait Big Storage volledig op harde schijven. Big Storage-schijven kan je koppelen aan elke VPS die in dezelfde availability-zone is opgeleverd. De offsite back-ups van Big Storage worden altijd opgeslagen in een andere availability-zone.

/ Back-ups

Back-ups zijn essentieel voor iedere VPS. Daarom maken we van elke BladeVPS PureSSD elke vier uur gratis een automatische back-up. Met de negen back-upplekken kun je ongeveer anderhalve dag terug. Deze back-ups worden opgeslagen op een andere server in dezelfde availability-zone als je VPS. Naast deze gratis back-ups kun je jouw VPS ook uitbreiden met wekelijkse back-ups en offsite back-ups. 

/ Snapshots

Met ZFS is het mogelijk om binnen een fractie van een seconde een snapshot te maken van je volledige filesystem. Deze snapshot kun je op elk gewenst moment terugplaatsen op je VPS. Wanneer je een snapshot terugplaatst, wordt je VPS direct gestart vanaf de snapshotserver. Hierdoor is je server binnen een minuut weer beschikbaar. Vervolgens wordt het filesystem van je VPS gemigreerd van de snapshotserver naar een SSD-server, waarna je weer van de snelheid van SSD profiteert.

/ Cloning

Met VPS-cloning maak je een kopie van het volledige filesystem van je BladeVPS PureSSD. Hiermee zet je snel meerdere VPS-en op met exact dezelfde configuratie. Uiteraard is het mogelijk om een kopie op te leveren in een andere availability-zone.

/ KVM full-virtualization

BladeVPS wordt gevirtualiseerd met behulp van KVM. Hiermee heeft elke VPS een eigen kernel en draait deze in een volledig afgeschermde omgeving op de hypervisor.

/ Datacenter

Jouw VPS wordt direct opgeleverd in één van onze Tier 3 datacenters van The Datacenter Group in Amsterdam (AMS0) of Delft (RTM0). Alle racks van ons VPS- en storageplatform zijn voorzien van redundante netwerkaansluitingen en twee onafhankelijk stroomfeeds (2N) met elk een eigen Uninterruptible Power Supply (UPS) en dieselgenerator.