Hulpartikel overzicht

Hulpartikel

Plesk: de VPS mailservice gebruiken

Op een VPS bij TransIP kun je kosteloos gebruik maken van onze eigen mailservice, ook wel "Zorgeloos mailen" genoemd. Hiermee heb je de mogelijkheid om (na een eenmalige configuratie binnen Postfix op jouw VPS) uitgaande mails via onze mailservers te sturen.

Door de mailservice te gebruiken hoef je je bijvoorbeeld geen zorgen te maken over het in de spamfolder geraken van jouw mails doordat jouw reverse-DNS of SPF-record niet correct ingesteld is, of dat een blacklist ervoor zorgt dat jouw mails niet aankomen.

Om dit correct in te stellen op jouw VPS zul je wel altijd enkele handelingen op jouw VPS moeten uitvoeren om er voor te zorgen dat jouw VPS en domeinnamen geauthenticeerd zijn voor het verzenden van mail via ons platform.

Je kunt de mailservice het gemakkelijkst configureren via de installatiewizard in jouw controlepaneel. Klik hier om naar de installatiewizard te gaan:

VPS mailservice Installation Wizard


Handmatig Postfix configureren

Stel je liever je mailservice handmatig in? Raadpleeg dan eerst dit artikel voor het instellen van je DNS-records en om je je gebruikersnaam en wachtwoord te achterhalen. Vervolgens doorloop je onderstaande stappen via de VPS-console in je controlepaneel, of via SSH.

 

Stap 1

Log in op de console of via SSH op jouw VPS en zorg ervoor dat je als 'root' bent ingelogd of via 'sudo' de stappen doorloopt.


 

Stap 2

Open het bestand /etc/postfix/main.cf

nano /etc/postfix/main.cf

 

Stap 3

Navigeer in dit bestand helemaal naar beneden. Voeg daar het volgende toe:

relayhost = vps.transip.email:587
smtp_sasl_auth_enable = yes
smtp_sasl_security_options = noanonymous
smtp_sasl_password_maps = hash:/etc/postfix/sasl_passwd
smtp_use_tls = yes
smtp_tls_security_level = encrypt
smtp_tls_note_starttls_offer = yes

Let op! De Postfix configuratie van Plesk heeft standaard al 1 of 2 van deze instellingen erin staan met normaliter een # ervoor. Alle vermeldingen voor 'smtpd_' hoef je niets mee te doen.


 

Stap 4

Maak het bestand /etc/postfix/sasl_passwd aan en open het:

nano /etc/postfix/sasl_passwd

 

Stap 5

Voeg het volgende toe aan het bestand:

vps.transip.email:587 username@vps.transip.email:password

Hierbij vervang je username en password met jouw eigen gebruikersnaam en wachtwoord, zie dit artikel voor het achterhalen van je gebruikersnaam en wachtwoord.


 

Stap 6

Sluit het bestand en sla de wijzigingen op met ctrl + c > y > enter.


 

Stap 7

Voer nu het volgende commando uit.

postmap hash:/etc/postfix/sasl_passwd

Krijg je een foutmelding, dan moet je waarschijnlijk nog de 'cyrus-sasl-plain package' eerst installeren met het commando:

yum -y install cyrus-sasl-plain

 

Stap 8

Herlaad Postfix om de wijzigingen te verwerken:

systemctl restart postfix

Je bent nu klaar om te gaan mailen via onze mailservice!


 

Mocht je aan de hand van dit artikel nog vragen hebben, aarzel dan niet om onze supportafdeling te benaderen. Je kunt hen bereiken via de knop 'Neem contact op' onderaan deze pagina.

Wil je dit artikel met andere gebruikers bespreken, laat dan vooral een bericht achter onder 'Reacties'.

Heb je ook een goed idee?

Stuur jouw idee in! Met genoeg stemmen komt jouw idee op onze wishlist!

Heeft dit artikel je geholpen?

Maak een account aan of log in om een beoordeling achter te laten.

Reacties

Maak een account aan of log in om een reactie te plaatsen.

0
Matthijs van Beek Admin 12 januari 2018 (#607)

@xantis

Deze plek is bedoeld om over dit artikel met andere gebruikers te discussiëren. Mocht je het antwoord op je vraag niet in dit artikel terug kunnen vinden, dan helpen onze helden van support je hier graag bij! Je kunt hen benaderen door de knop 'Neem contact op' onder dit artikel te gebruiken.

0
xantis 5 januari 2018 (#579)

Geachte Transip,

Nou ja, ik gebruik op mijn VPS XAMPP met apache 2.4, ik heb dit nog nooit gedaan en daar ging ik al mis, ik had in de httpd-ssl.conf de vewijzing naar die keys gezet c:\xampp\apache\conf\ssl.key\certificate.key en daar ging het reeds totaal fout na de paths te hebben ingevuld deed mijn php niets meer. Toen keek ikop de andere server ja hoor had ik de keys van apache zelf ernog wel staan met de nieuwe erbij, dat ging niet, ik weet dat dit wel self management is en dat doe ik tot heden ook wel goed maar dit gaat me te ver, ik kocht die SSL voor de veiligheid en ik weet nog niet eens wat hij encrypt of decrypt neem aan het is PGP? Daarbij ben ik ziek en ja mijn denkwerk loopt achter op het moment dus die ssl files staan nog in hun rar file want wat hierboven staat 1 klik en klaar klopt ook weet niet, wel? En voor zover ik weet heb ik geen Plesk, dus ja geld weg SSL in de koel kast en geen https://www.dsgrid.nl/ maar http://www.dsgrid.nl/ en dat werkt tenminste, dan heb ik ook alternative links zoals robust.dsgrid.nl:8002 en login.dsgrid.nl:8003 enz worden die ook encrypted? of alleen het domain, ja je begrijpt ik kan best bij wijze van uitzondering een helpende hand gebruiken.

Groetjes, Frans

Kom je er niet uit?

Ontvang persoonlijke hulp van onze supporters

Neem contact op