Blog overzicht

/ Hello, World!

TransIP Group en Combell Group hebben deze maand officieel de krachten gebundeld en richten gezamenlijk een van grootste techgroepen van Europa op: team.blue! Ter aanvulling op alle berichten online, gaan we in dit artikel graag wat dieper in op de redenen achter de oprichting van het nieuwe team en de toekomst van TransIP.


Blijven bewegen

Als je wat langer klant bent van ons, heb je het misschien geeneens door. De hostingmarkt is hard aan het groeien en het aantal aanbieders is enorm. Het is natuurlijk fantastisch dat een markt het zo goed doet, maar tegelijk ook een reden om extra alert te zijn. We zijn op een punt aangekomen dat veel partijen besluiten om samen onder één noemer verder te gaan en zo een stabiele toekomst veiligstellen. Het aanbieden van nieuwe producten en innovaties gaat nu eenmaal sneller wanneer je de handen ineenslaat.

Het ziet er dan ook naar uit dat stilstaan het nieuwe achteruitgaan inhoudt. Als TransIP zijn we ons daarom ruim van tevoren af gaan vragen hoe we relevant kunnen blijven in een hybride markt en tegelijkertijd jouw belangen het beste blijven behartigen.

Het idee van een TransIP Group was al snel geboren. Samen met IT-Ernity, de internetsolutions-provider met een van de belangrijkste IT-merken op Nederlandse bodem, hebben we in 2018 onze krachten gebundeld om verder te gaan als de grootste aanbieder van internetoplossingen in de Benelux. Een perfecte combinatie die ons de kans geeft om jou op zoveel mogelijk gebieden digitaal te helpen. Zo heb je tegenwoordig niet alleen de keuze uit een enorm aantal verschillende internetoplossingen, maar kan je bijvoorbeeld ook gebruikmaken van zowel unmanaged als managed dienstverlening.

Was met de introductie van TransIP Group de kous af? Zeker niet … er zijn nog genoeg redenen om in beweging te blijven!


Alice’s Wonderland

We zien bijvoorbeeld dat de samenleving steeds verder digitaliseert. Niet alleen ontdekken meer mensen het belang van een website en internet in het algemeen, maar ook de techniek en politiek blijven niet stilstaan. Denk bijvoorbeeld aan alle security-kwetsbaarheden van de afgelopen jaren of de invoering van Europese privacyregels en de gevolgen die het met zich mee heeft gebracht: cookiewalls, uploadfilters, verwerkersovereenkomsten, etc. Allemaal termen die op je bord vallen en die je ‘zomaar’ geregeld moet hebben voordat je met een goed gevoel je website of app het internet opstuurt.

Het huidige digitale landschap lijkt hiermee een soort Alice’s Wonderland te worden, een hybride wereld vol valkuilen waarin je kan verdwalen of verkeerde wegen in kan slaan. Het is aan ons deze wereld via constante verbeteringen en innovaties een stuk overzichtelijker én makkelijker te maken. En dan niet alleen voor jou, maar ook voor je vrienden, landgenoten en het liefst de hele wereld!


Internationale ambities

Het zijn overigens niet alleen wij die ambities hebben buiten de Nederlandse grens, maar ook steeds meer van onze klanten. Misschien jij ook wel? Het aanbieden van je producten of diensten aan een groter publiek is tenslotte zo gek niet meer; internationale betaalmethodes en verzendmogelijkheden in overvloed.

Al die internationale ambities juichen we natuurlijk toe, maar we realiseren ons tegelijkertijd ook dat de vraag naar internationale datacenters zal toenemen. Een server in het buitenland is bijvoorbeeld niet alleen handig om je productpagina’s sneller te tonen aan internationale bezoekers, maar het opent ook mogelijkheden tot betere redundantie. Zo zijn verschillende availability-zones voor jouw website of applicatie binnen Nederland al een verstandige stap, maar meerdere availability-zones door heel Europa maken het plaatje natuurlijk compleet.


Team.up

Hoe kunnen we nou het beste een concrete invulling geven aan de bovenstaande punten en daarmee jouw belangen, nu en in de toekomst, blijven waarborgen? Daar is maar één antwoord op:


team.blue logo


Dankzij de fusie met de Belgische Combell Group, de leidende digital enabler voor ondernemers in Noordwest-Europa, vormen we onder de naam team.blue een krachtige coalitie van gelijkdenkende partijen die opgeteld ruim 600 medewerkers telt. Hiermee zetten we een megastap om een echt Europees powerhouse te worden waarbinnen uiteraard ook andere internetondernemers welkom zijn.

Het mooie aan team.blue is dat de zelfstandige merken die er onderdeel vanuit maken, ieder hun eigen specialisme en sterke punten hebben. Door samen te werken kunnen we elkaars kennis en resources delen, maar misschien nog belangrijker, elkaar aanvullen. Zo spreekt TransIP vanouds tech-savvy’s aan, terwijl Combell meer op het MKB is gericht. Maar binnen TransIP Group heb je bijvoorbeeld ook Signet en Proserve, die weer experts zijn op het gebied van connectiviteit en managed hosting. Combell Group telt tot slot naast het Belgische Combell ook gerenommeerde partijen in Denemarken, Zweden en Zwitserland. Uiteraard met datacenters in die landen.

Met al deze variëteit in diensten en expertises binnen team.blue, kunnen we samen met jou de grenzen verleggen: letterlijk!


Game on!

Het zou dan ook zonde zijn om iets te veranderen in de bedrijfsstructuren zoals die er nu staan. Vooral omdat elk merk door de jaren heen sterke lokale roots heeft opgebouwd die je niet zomaar terugwint met de introductie van een nieuwe partij binnen een land.

Dus voor het geval jij je zorgen maakte over de toekomst van TransIP … nergens voor nodig! Wij zullen zoals nu ook het geval is de Nederlandse markt voor onze rekening nemen, net zoals andere providers binnen team.blue dit zullen doen voor hun lokale markten. Hierdoor blijven we jouw vertrouwde partij met de support die je van ons gewend bent en aan de oppervlakte zou je bijna zeggen dat er weinig verandert.

Maar achter de schermen zijn wij al enthousiast aan het nadenken over de toekomst. Wat dacht je van meer diensten die aansluiten bij je (internationale) plannen, 24/7 support, migraties naar betere platformen en load balancing binnen Europa?

Team.blue, game on!


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Blog overzicht

Auteur: TIP-redactie

Is de auteursnaam die we gebruiken wanneer een blogpost in teamverband door meerdere TransIP’ers is samengesteld. Denk bijvoorbeeld aan een eventverslag of onze Weekly.