/ Nieuw: VPS Fast Installs

Datum:

Vanaf nu regel je al tijdens het bestellen de installatie en configuratie van jouw VPS met Fast Installs. Dankzij slimme toevoegingen aan het bestelproces zoals cloud-config-userdata en de optie om SSH-keys toe te voegen, sla je makkelijk tijdrovende stappen over in de installatie en configuratie van je VPS’en.

Met het invoeren van een SSH-key tijdens je bestelling wordt jouw key opgeslagen en toegevoegd aan je VPS zodat je voortaan sneller bent ingelogd en meteen aan het werk kunt. Mocht je liever geen SSH willen gebruiken, kies je voor een eenmalig wachtwoord. Deze wordt naar je opgestuurd zodat je in kunt loggen, waarna je het wachtwoord onmiddellijk vervangt door een nieuw, zelfgekozen wachtwoord.

Cloud-init

De grootste toevoeging aan het bestelproces is de mogelijkheid om gebruik te maken van cloud-config-userdata via cloud-init. Deze optie is ideaal wanneer je meerdere VPS’en tegelijk wilt installeren of regelmatig dezelfde configuratie gebruikt op jouw VPS’en. Maak eenmalig een cloud-config aan met jouw voorkeursconfiguraties en -instellingen en voer deze in tijdens het bestellen van je nieuwe VPS. Je server gaat automatisch aan de slag met de installatie zonder dat je er nog naar om hoeft te kijken.

Ben je benieuwd hoe het precies in zijn werk gaat? In onze Knowledge Base lees je meer over het samenstellen van een cloud-configbestand. Of bestel vandaag nog een nieuwe VPS via het bestelsysteem op de website.

Deel dit artikel