/ Spookfacturen Intrum Justitia in omloop

Datum:

We willen je graag waarschuwen voor spookfacturen die sinds enige tijd in omloop zijn. Deze spookfacturen worden gemaild uit naam van Intrum Justitia en je wordt hierbij gewezen op een bedrag dat nog open zou staan bij TransIP. De spookfactuur is verzonden naar willekeurige e-mailadressen en is dus ook verstuurd naar adressen van mensen die geen klant bij ons zijn. TransIP en Intrum Justitia zijn geen zakenpartners, dus zodra je deze mail ontvangt weet je zeker dat het de spookfactuur betreft. Je mag de mail dan ook meteen verwijderen.

De e-mail bevat een schadelijke bijlage die zogenaamde ransomware bevat. Dit is een computerprogramma dat je computer blokkeert, waarna er vervolgens geld wordt gevraagd om je computer weer vrij te geven. Heb je dus een mail ontvangen van “Intrum Justitia” (incasso@intrum.com) dan kun je deze mail het beste direct verwijderen. Het openen van de mail zelf kan geen kwaad. Open de bijlage echter niet, deze bevat immers ransomware.

De mail kan erg overtuigend overkomen, dus neem bij twijfel altijd contact met ons op via support@transip.nl of stuur een bericht via de knop 'Contact' in het controlepaneel. Wij kijken dit dan graag voor je na.

Wij werken er hard aan om deze mails te voorkomen en kunnen je hulp daarbij zeker gebruiken. Als je de headers van de mail kunt sturen naar support@transip.nl dan gebruiken wij deze in ons onderzoek.

Deel dit artikel