/ Spookfacturen in omloop

Datum:

Wij willen je graag waarschuwen voor nieuwe spookfacturen die sinds 30-06-2017 in omloop zijn. Deze spookfacturen lijken gemaild te worden vanuit het adres facturen@transip.nl.

De daders proberen dit adres namelijk te ´spoofen´. Dit betekent dat zij de eigenschappen van een e-mailbericht wijzigen waardoor het lijkt alsof de mail vanuit TransIP gestuurd wordt.

De e-mail bevat een schadelijke bijlage in .zip formaat met ransomware. Dit is een computerprogramma dat je computer in zijn volledigheid versleutelt, waardoor je bestanden niet meer bereikbaar zijn.

Wij zullen nooit een factuur in .zip formaat meesturen en raden je aan, indien je de betreffende e-mail hebt ontvangen, deze meteen te verwijderen. Als je twijfelt aan de echtheid van het bijgevoegde bestand dan kan je onze facturen altijd veilig inzien via je TransIP controlepaneel:

https://www.transip.nl/vragen/183-een-kopie-van-een-factuur-opvragen/.

Wij werken er hard aan om dit soort mails te voorkomen en kunnen je hulp daarbij zeker gebruiken. Mocht je de betreffende spookfactuur ontvangen hebben, dan kun je de headers sturen naar support@transip.nl. Deze kunnen wij dan gebruiken in ons onderzoek.

Deel dit artikel