Hulpartikel overzicht

Hulpartikel

Kan ik mijn VPS ook downgraden?

Hoewel het altijd mogelijk is jouw VPS te upgraden naar een groter pakket, is het momenteel technisch niet mogelijk om (al dan niet automatisch) jouw VPS te downgraden naar een kleiner pakket.

Dit heeft als reden dat bij een downgrade je ook de schijfruimte weer zou verkleinen. Aangezien de data op je VPS gespreid over de schijfruimte staat geschreven en wij niet kunnen zien welke sectoren van de schijf wel of niet in gebruik zijn, zal bij het verwijderen van een gedeelte van de schijfruimte ook zeer waarschijnlijk tot data-corruptie of data-loss leiden. Dit is ongeacht of de extra ruimte al gepartitioneerd is.

Wanneer je graag een kleinere VPS zou willen, dan kun je een nieuwe VPS bestellen en alle data overzetten van de huidige VPS naar de nieuwe, kleinere VPS. Wanneer alle data over is, kan je de huidige VPS opzeggen via het controlepaneel. Let wel: je kunt IP-adressen niet verplaatsen van VPS naar VPS.


 

Mocht je aan de hand van dit artikel nog vragen hebben, aarzel dan niet om onze supportafdeling te benaderen. Je kunt hen bereiken via de knop 'Neem contact op' onderaan deze pagina.

Wil je dit artikel met andere gebruikers bespreken, laat dan vooral een bericht achter onder 'Reacties'.

Heb je ook een goed idee?

Stuur jouw idee in! Met genoeg stemmen komt jouw idee op onze wishlist!

Heeft dit artikel je geholpen?

Maak een account aan of log in om een beoordeling achter te laten.

Reacties

Maak een account aan of log in om een reactie te plaatsen.

0
twotribes 29 oktober 2023 (#10495)

Ik vind het wel een beetje een matig verhaal. Uiteraard snap ik dat je moet oppassen met HD verkleinen, maar dat kun je afvangen. Het aantal cores en geheugen moet toch wel kunnen lijkt me? Dit heeft er wel een beetje de schijn van om het voor de klant moeilijker te maken om te switchen naar een goedkoper abbo, zodat ze de volle pond blijven betalen. Niet helemaal netjes in mijn optiek.

0
Matthijs van Beek Admin 26 februari 2021 (#5417)

@ews,

Wanneer je CPU cores als add-on hebt toegevoegd, kun je deze verwijderen door ze op te zeggen. Let wel dat je niet je VPS zelf daarbij opzegt. En opzegging van een add-on wordt ook per direct doorgevoerd en je VPS zal daarbij automatisch herstarten.

0
ews 1 februari 2021 (#5306)

Hoi, hoe kan ik CPU cores downgraden?

0
Matthijs van Beek Admin 29 maart 2019 (#2895)

@tweakp,

Afhankelijk van wat / hoeveel je er op hebt staan zou je in de regel een tool als rsync of dd gebruiken. Mocht je een Big Storage schijf hebben dan zou je ook daar data heen kunnen kopiëren met een cp commando en dan de schijf mounten aan de nieuwe VPS en daar de data naar overzetten. Onze supportafdeling kan hier echter geen inhoudelijke ondersteuning op bieden.

0
tweakp 27 maart 2019 (#2893)

Hoe zet ik deze data over naar de nieuwe VPS?

0
Matthijs van Beek Admin 4 februari 2019 (#2627)

@presis,

Dat is inderdaad het geval, tenzij je het geheugen als add-on hebt toegevoegd. Een RAM add-on kun je vanuit je controlepaneel opzeggen op https://transip.nl/cp/account/diensten.

0
presis 2 februari 2019 (#2619)

Geldt dit ook als ik bv enkel het geheugen wil verkleinen?

Kom je er niet uit?

Ontvang persoonlijke hulp van onze supporters

Neem contact op