Wat is cPanel / WHM?

cPanel/WHM is een grafisch web-based hosting-controlepaneel welke het aanmaken en beheren van websites op je VPS een stuk eenvoudiger maakt.

WHM kun je zien als de administratieve beheerlaag van je cPanel / WHM installatie. Met WHM kunnen accounts eenvoudig aangemaakt en beheerd worden en kun je de algemene server-instellingen beheren.

Via cPanel zelf kun je dan bijvoorbeeld de betreffende website(s), e-mailadressen, FTP en SSL-certificaten beheren.

WHM overzicht

cPanel komt altijd mee geïnstalleerd met CentOS (7.3) als onderliggend OS. Kijk voor meer informatie hierover op onze cPanel pagina, op de website van cPanel, of neem een kijkje in onze cPanel tutorial series.