Web Application Firewall

Ik zou het superhandig vinden, en veilig, om een Web Application Firewall (WAF) voor mijn VPS bij jullie als dienst af te kunnen nemen. Misschien geintegreerd met jullie HA-IP dienst? een soort standaard transip vangnet dat in ieder geval de grootste en meeste bekende hack threats weet tegen te houden.. Ddos, xxs, sql injectie, blacklisted IP, etc..

Maak een account aan of log in om een beoordeling achter te laten.

Reacties

Maak een account aan of log in om een reactie te plaatsen.

0
konsiliivar 15 oktober 2020 (#4923)

Top idee, eigenlijk iets als Qbine of wat Cloudflare ook kan leveren.

0
suniverse 24 mei 2019 (#3116)

volgens mij heeft transip zelf al ddos bescherming en wat betreft de andere zaken kan je voor je webserver bv mod_security installeren... maar dat is dan wel per server al dan niet met gratis of betaalde rule sets. https://modsecurity.org/

0
insiteserv 10 januari 2019 (#2482)

+1!!!

0
nedgame 31 oktober 2018 (#2152)

Dit lijkt mij ook een erg handige aanvulling op de VPS diensten. Zo kan een eigenaar van een VPS desgewenst heel eenvoudig het verkeer van en naar zijn VPS beveiligen.

0
kingsquare 31 mei 2018 (#1353)

Al was het alleen maar per poort egress / ingress kunnen aangeven zou ook al fijn zijn...

Simpel gezegd: aan kunnen geven op welke poorten (eventueel vanaf waar) binnenkomend verkeer mag én hoe het uitgaande verkeer per poort mag. Eventueel zou dit een 'profiel' kunnen zijn die je kunt koppelen aan een of meerdere VPS-en. Dit maakt het makkelijker om (bijvoorbeeld) by default alleen 22/80/443 toe te staan en bij uitzondering extra poorten open te zetten. (ipv dat je bij installatie van je VPS direct zelf moet firewall-en e.d.)