Plesk DNS koppeling met TransIP

Hi TransIP,

Zou het niet geweldig zijn als de DNS records vanuit een Plesk installatie gesynchroniseerd kunnen worden met de globale TransIP DNS? Ik merk dat Plesk zelf al extensies beschikbaar stelt voor bijvoorbeeld Azure DNS en DigitalOcean DNS. Een Plesk extensie voor TransIP zou top zijn.

Met vriendelijke groet, Bas Milius

Maak een account aan of log in om een beoordeling achter te laten.

Reacties

Maak een account aan of log in om een reactie te plaatsen.

0
thijsroes 17 november 2021 (#6856)

Veruit de meeste issues die ik heb met mijn VPS, gaan over moeilijk oplosbare SSL problemen, ontstaan bij het gebrek aan deze koppeling. De ondersteuning vanuit TransIP is via content of support ook niet toereikend, want ze kunnen niet bij onze Plesk installaties op een VPS. Het zou erg mooi zijn als deze koppeling er komt.

0
ews 28 juni 2021 (#6073)

De hieronder genoemde plug-in werkt helaas niet meer in Plek Obsidian (ERROR: require_once(): Failed opening required '/opt/psa/admin/plib/modules/transip/library/Form/../../vendor/autoload.php' (include_path='/opt/psa/admin/plib/vendor/plesk/zf1/library:/opt/psa/admin/plib') (Settings.php:29))

1
foursteps 28 augustus 2019 (#3459)

Ik heb laatst deze Plesk extensie gevonden en lijkt wel aardig te werken. In een eerste test bleken CAA records (waar Plesk inmiddels wel ondersteuning voor heeft) niet goed over te komen. Daar maak ik wel een keer een PR voor als ik tijd heb.

https://github.com/firstred/plesk-transip

1
davidnh80 1 augustus 2018 (#1683)

De Api zou idd een oplossing kunnen zijn voor het DNS idee. Al moet ik wel zeggen dat ik de Api niet aan de gang krijg. Ben ik gewoonweg te st*m voor denk ik :). Ik wou de Api als reseller optie gebruiken maar kom er maar niet uit hoe ik deze aan bijvoorbeeld in een Wordpress implementeer.

0
foursteps 27 juli 2018 (#1672)

Secondary nameservers is inderdaad geen oplossing. De Plesk server moet dan primary zijn wat bij zware load de lookup tijd kan verlengen, en Plesk heeft niet out of the box DNSSEC ingebouwd (extensie nodig). Ook ondersteund het geen CAA records. Daar komt nog bij dat de secondary nameservers de zone pas vernieuwing na de SOA Refresh time. Je kan dan problemen krijgen omdat de primary en secondary even niet matchen.

Met een DNS plugin worden de DNS updates van de Plesk server direct gepusht naar TransIP. Je kan dan zelf de niet-ondersteunde records in de TransIP instellingen toevoegen en DNSSEC is dan ook al helemaal voorzien.

0
mavanbijleveld1995 22 mei 2018 (#1299)

https://www.transip.nl/knowledgebase/artikel/26-nameservers-instellen-transip-nameservers-secondary/

Dat was het artikel wat ik bedoelde. Niet helemaal het zelfde maar misschien kan je er iets mee.

1
mavanbijleveld1995 22 mei 2018 (#1298)

Als ik mij niet vergis is deze mogelijkheid er al. Niet via een extensie, maar via een heel lastig stappenplan. Het is dan zo dat de DNS Servers van TransIP de DNS-server van Plesk over kunnen nemen. Echter moest dit aan heel veel voorwaarden voldoen en kan ik het artikel zo snel even niet vinden.

0
xvilo 5 april 2018 (#1069)

Je zou dit eventueel ook zelf kunnen opstellen d.m.v. de TransIP API en de Plek API.

Ik heb er persoonlijk wel zelf overna zitten te denken om dit te maken voor Direct Admin. Ik kan mijn Direct Admin VPS wel als DNS server gebruiken. Maar de performance zal altijd minder zijn.