Public key authentication voor sftp

Het is mogelijk om in te loggen zonder dat je telkens je wachtwoord moet ingeven met public key authentication (zie https://www.ssh.com/ssh/public-key-authentication). Dit maakt het ook mogelijk om automatisch in te loggen. Dit zou bijvoorbeeld gedaan kunnen worden zoals GitHub dit doet, met een form waarbij je je SSH public key kan uploaden. Een andere mogelijkheid is om een bestand genaamd .ssh/authorized_keys te uploaden, waarin een lijst van public keys staan die toegelaten worden.

Maak een account aan of log in om een beoordeling achter te laten.

Reacties

Maak een account aan of log in om een reactie te plaatsen.

0
ysomic 30 april 2023 (#9838)

Voor mij juist hetzelfde, zou graag zoals Daniel ook via restic allerlij backups willen maken. Dit is helaas omslachtig.

0
danielarce 25 januari 2023 (#9445)

Jammer, had een stack genomen om met 'restic' via sftp laptop and server te kunnen backuppen. Maar dat gaat niet als de sftp connectie op wachtwoord vraagt. Dan maar een storagebox van Hetzner, daar kun je wel ssh keys instellen.

0
robertbeumer 21 december 2021 (#7108)

Dit zou ik ook graag zien. Het automatisch mounten van je stack via SSHFS wordt dan veel eenvoudiger.

0
zebaz 9 april 2021 (#5570)

ownCloud's SFTP (FTP over an SSH tunnel) backend supports both password and public key authentication.

Zou mooi zijn als dit ook in stack zou kunnen!

0
jouwehand 20 februari 2020 (#4102)

Dit zou multi factor inloggen mogelijk kunnen maken voor SFTP (dus niet alleen op basis van user+token/pwd, maar o.b.v. user+token/pwd in combinatie met rsa key).

semantica 2 augustus 2019 (#3369)

Nodig om sftp bacthmode te kunnen gebruiken.