Maak upgrade van Windows Server naar nieuwe versie mogelijk

Momenteel is het niet mogelijk om je VPS met windows server 2012 R2 te upgraden naar 2016 (of toekomstig 2019). Technisch is het wel mogelijk om een Windows server te upgraden.

Indien ik nu mijn Windows Server 2012 R2 met Plesk, websites etc wil upgraden moet ik een nieuwe VPS aanmaken en alles migreren. Dat is uiteraard veel werk.

Maak een account aan of log in om een beoordeling achter te laten.

Reacties

Maak een account aan of log in om een reactie te plaatsen.

0
theovis 17 januari 2023 (#9358)

Kansloos dat nog steeds niet mogelijk ia, zit nog steeds met 2012 server bij transip. In place update is natuurlijk veel minder werk.Denk er over om naar Azure over te stappen in plaats van een nieuwe vm aan te maken.

0
xafaxbe 18 december 2020 (#5140)

@Matthijs van Beek, Volgens https://docs.microsoft.com/en-us/windows-server/upgrade/upgrade-2016-to-2019 is het kwestie van de setup media beschikbaar te hebben. Meer niet. Heeft dan ook volgens mij weinig te maken met privacy etc.

0
Matthijs van Beek Admin 18 december 2020 (#5139)

@xafaxbe,

Dit is momenteel nog niet mogelijk. We zouden het graag aanbieden, maar voor een dergelijke feature is een mate van inzage in de VPS nodig die wij om privacy- en veiligheidsredenen momenteel niet hebben (o.a. ivm licensering en auditing).

3
xafaxbe 10 september 2020 (#4823)

Is dit ondertussen mogelijk? Zou wel fijn zijn om bestaande 2012R2 servers te kunnen upgraden naar server 2019.