Waarom kan ik niet elk besturingssysteem op een X1 VPS installeren?

Besturingssystemen stellen steeds hogere eisen aan de benodigde specificaties. Omdat een X1 VPS en D1 SandboxVPS beschikken over 1 GB RAM geheugen en sommige besturingssystemen meer RAM vereisen, kun je sommige OS-en helaas niet installeren op een X1 / D1.

Dit geldt momenteel voor onderstaande besturingssystemen:

• AlmaLinux
  • Arch Linux
  • CentOS 8
  • Fedora
  • Fedora CoreOS
  • OpenSUSE

Deze besturingssystemen kunnen wel op een X1 met een 1GB RAM add-on, een D2 / X4 of groter, of een PerformanceVPS worden geïnstalleerd.

AlmaLinux heeft voor een handmatige installatie meer dan 2GB nodig (dit geldt niet voor installatie via een one time pass, ssh-keys, of cloud-config file). Je kunt hiervoor een tijdelijke add-on toevoegen aan je VPS voor de installatie in plaats van dat je een grotere VPS afneemt.