Hulpartikel overzicht

Hulpartikel

Hoe kan ik de mailpoorten van mijn VPS inschakelen?

Met de introductie van onze mailservice (zorgeloos mailen) zijn standaard ook de mailpoorten (25, 465 en 587) gesloten. Meer informatie over de reden hiervoor kun je hier terugvinden.

Is het mogelijk deze poorten open te zetten?

Dit is zeker mogelijk! Hiervoor zul je wel eerst reverse DNS voor jouw VPS moeten instellen die overeenkomt met de hostname van jouw VPS. Een voorbeeld hiervan is server.domeinnaam.nl. Gebruik geen generieke reverse DNS met bijvoorbeeld het IP-adres erin, dit zal een hogere spamscore opleveren. Ook zal er al een factuur succesvol betaald moeten zijn vanuit jouw account. Let op: voor dit laatste geldt een standaard periode van 17 dagen die verstreken moeten zijn.

VPS Mailservice Mailpoorten

Wanneer je aan alle eisen voldoet kun je via het controlepaneel de blokkade op de uitgaande mailpoorten vrijgeven. Dit kun je doen door onder de console op zoek te gaan naar het kopje 'Mailpoorten'. Wanneer je daar het schuifje op 'AAN' zet, zullen er op de achtergrond een aantal tests gaan lopen. Wanneer deze voltooid zijn, krijg je een melding te zien. Indien succesvol kun je direct met mailen aan de slag gaan! Krijg je een melding dat niet alle checks positief zijn, dan zul je jouw reverse DNS moeten controleren en de stappen nogmaals doorlopen.

Let op! Mocht je niet aan de eisen (kunnen) voldoen, maar wel de poorten geopend willen hebben voor bijvoorbeeld het gebruik van een (andere) externe relay-server, dan kun je hiervoor een bericht sturen naar onze supportafdeling. Wij kunnen dan, na een bericht vanuit jouw controlepaneel, dit voor jouw specifieke situatie controleren en eventueel handmatig de poorten openzetten.

Heb je een goed idee?

Stuur jouw idee in! Met genoeg stemmen komt jouw idee op onze wishlist!

Heeft dit artikel je geholpen?

Maak een account aan of log in om een beoordeling achter te laten.

Reacties

Maak een account aan of log in om een reactie te plaatsen.

0
Nick Brouwer Admin 22 september 2017 (#88)

Dat klopt!

Als alternatief kun je ook gebruik maken van onze VPS Mailservice en hiermee onze Reputation. Lees voor meer informatie over onze Mailservice het volgende artikel:

https://www.transip.nl/knowledgebase/artikel/364-wat-vps-mailservice-zorgeloos-mailen/

-Nick

1
weergave_be 22 september 2017 (#87)

wil nog even vermelden dat je naar mail verzenden via u eigen mail server naar outlook je een Reputation moet opbouwen

Kom je er niet uit?

Ontvang persoonlijke hulp van onze supporters

Neem contact op