Een e-mail server op je Linux-VPS opzetten

Mailservers configureren op een Linux-VPS is een uitgebreid en complex onderwerp. Om de instapdrempel te verlagen schrijven wij zo veel mogelijk artikelen die verschillende aspecten van de installatie en configuratie van mailservers op een Linux-VPS behandelen. In dit artikel vind je een overzicht van onze mail-documentatie voor Linux-VPS'en.

Initiële configuratie

Algemeen

Debian 9 & 10

Ubuntu 16.04 & 18.04

CentOS7 & 8

Beveiliging & anti-spam

Postfix

Exim

Debian 9 & 10

Ubuntu 16.04 & 18.04

CentOS7 & 8

VPS-mailservice

De VPS-mailservice is een aanvullende service bovenop je eigen mailserver, waarmee je mail vanaf je VPS via onze mailservers verstuurt. Zo profiteer je van onze IP-reputatie en wordt uitgaande mail minder snel als mogelijke spam tegengehouden. Meer details vind je in dit artikel.

Problemen met de VPS-mailservice oplossen

Mocht je aan de hand van dit artikel nog vragen hebben, aarzel dan niet om onze supportafdeling te benaderen. Je kunt hen bereiken via de knop 'Neem contact op' onderaan deze pagina.