Ik wil de PHP versie op mijn VPS updaten

Wanneer je gebruik maakt van CentOS 6.x of 7.x op je VPS of een pre-installed image van DirectAdmin, Plesk of cPanel (welke ook op CentOS draait) dan zal er standaard gebruik gemaakt worden van een 'oudere' versie van PHP (wel met de laatste security-updates).

Dit komt omdat CentOS stabiliteit verkiest boven nieuwe features, maar voor sommige CMS-en dan wel thema's / plug-ins is het echter noodzakelijk om een nieuwere versie van PHP te draaien. Hieronder kun je van de populairste besturingssystemen en 'web control panels' handleidingen terugvinden: