HTTPS bij wordpress sites

Hoi,

Jullie plaatsen in de geautomatiseerde wordpress installatie een stukje 'custom code' in wp-config voor het transip test domein. Hierdoor is het echter niet mogelijk om eenvoudig voor de meeste users om https aan te zetten. Die weten niet dat ze in de wp-config.php de instellingen moeten aanpassen.

Gezien jullie al https automatisch aanzetten kunnen jullie misschien dit stukje veranderen door http te veranderen naar https. Zie onderstaande voorbeeld.

/**

• These settings were added by TransIP for your ease */ define('FTP_USER', 'eenfoto.link'); define('FTP_HOST', 'ftp.eenfoto.link'); define('FTP_SSL', false); if (isset($_SERVER['HTTP_X_TRANSIP_TRANSURL'])) { define('WP_SITEURL', 'http://' . $_SERVER['HTTP_HOST'] . '.transurl.nl'); define('WP_HOME', 'http://' . $_SERVER['HTTP_HOST'] . '.transurl.nl'); } else { define('WP_SITEURL', 'https://' . $_SERVER['HTTP_HOST']); define('WP_HOME', 'https://' . $_SERVER['HTTP_HOST']); } define('FS_METHOD', 'direct');

===========================

De bewuste code wordt sinds 2021 niet meer in het wp-config.php bestand geplaatst. Deze is enkel nodig om de test URL te bereiken. Mocht het nodig zijn kan de code worden toegevoegd aan de hand van het volgende artikel: https://www.transip.nl/knowledgebase/artikel/3544-transurl-bereikbaar-maken-wordpress-website/

Maak een account aan of log in om een beoordeling achter te laten.

Reacties

Maak een account aan of log in om een reactie te plaatsen.

0
Pieter de Ruiter Admin 4 augustus 2020 (#4630)

@jschmitz, Er wordt momenteel onderzocht of we het proces omdraaien, ofwel dat we een volledig standaard Wordpress configuratie aanleveren en de TransURL regels niet automatisch erin zetten. Het is eenvoudiger dit achteraf toe te voegen mocht het nodig zijn dan om het achteraf te moeten verwijderen is de gedachte. We hopen hierover snel meer te kunnen zeggen.

De bewuste regels zijn alléén nodig om de TransURL te bereiken voor de website, maar als je die niet nodig hebt kun je die regels weglaten.

0
jschmitz 28 juli 2020 (#4610)

@liv2day, ik krijg net van Transip de volgende reactie:

De codes die je stuurde, deze kun je allemaal weglaten en vervangen met dit:

define('WP_SITEURL', 'https://the-ocean-connection.com'); define('WP_HOME', 'https://the-ocean-connection.com');

Met vriendelijke groet, Joshua Lafeber

Hij zegt dus dat dat hele stuk met definities weg kan??

0
liv2day 28 juli 2020 (#4609)

@jschmitz, het is aan te passen in de wp-config file van je wordpress installatie via ftp.

0
jschmitz 28 juli 2020 (#4607)

@liv2day, kun je mij vertellen waar ik dit kan aanpassen? dit lijkt voor mij ook de oplossing te zijn. alvast bedankt!

0
henrivanavezaath 20 juli 2020 (#4588)

krijg ook foutmeldingen in mijn WP dat dit aan gepast moet worden, maar is greyed out. MAg wel eens opgelost worden.

0
zichtbaar 14 juli 2020 (#4570)

Het is na 2 jaar nog niet gelukt zie ik

0
whahas 11 juli 2020 (#4555)

Kan dit geïmplementeerd worden?

0
designhoff 28 mei 2020 (#4438)

Ja verander dit alsjeblieft TransIP!!!

0
chimney 30 januari 2020 (#4033)

Nog altijd is dit niet aangepast! Het is vervelend wanneer je een wordpress site gaat bouwen en er na een paar uur achter komt dat je https niet goed is. Je kan het dan alsnog veranderen in de wpconfig maar alle bestanden die je reeds geupload hebt naar je site zijn geven dan een conflict omdat die als adres http hebben.

Het zou heel waardevol zijn voor nieuwe gebruikers als Transip dit aanpast!

0
erjeve 16 november 2019 (#3796)

Zou dit niet gekoppeld moeten worden aan het (de)installeren van een ssl certificaat?

2
liv2day 15 november 2019 (#3789)

Sterker nog, bij mij werkt het alleen maar als ik het zo doe:

• define('FTP_USER', 'domein.nl'); define('FTP_HOST', 'ftp.domein.nl'); define('FTP_SSL', false);

• if (isset($_SERVER['HTTP_X_TRANSIP_TRANSURL'])) { define('WP_SITEURL', 'https://' . $_SERVER['HTTP_HOST'] . '.transurl.nl'); define('WP_HOME', 'https://' . $_SERVER['HTTP_HOST'] . '.transurl.nl');

• } else { define('WP_SITEURL', 'https://www.domein.nl'); define('WP_SITEURL', 'https://www.domein.nl'); } define('FS_METHOD', 'direct');

Dus ik moet zowel de s toevoegen aan http, maar ook de siteurl aanpassen naar het hele domein anders werkt het niet.

0
snahsiub 9 september 2019 (#3508)

Dit blijkt nog niet aangepast, zou wel erg fijn zijn!

2
gabsonbv 17 juni 2019 (#3214)

Ja helemaal mee eens! Kleine moeite Transip!

0
smeuye112 28 januari 2019 (#2593)

Top! Ik merkte dat ik geen https kon forcen in WP. Nu dus zo gedaan. Had wel HTTPS verbinding maar mixed content. Nu staat alles weer helemaal goed. Dit mag Transip wel even standaard maken als het aan mij ligt!

hakank 22 juli 2018 (#1646)

Helemaal gelijk! Dit moet aangepast worden door TransIP.