[Geïmplementeerd] STACK met (S)FTP

Graag zie ik een SFTP connectie voor mijn STACK. Naast dat er dan "gewoon" extra connectiemogelijkheden worden toegevoegd, biedt dit ook de mogelijkheid om onder andere geautomatiseerd bestanden te uploaden vanaf een webhostingpakket waardoor stack als CDN gebruikt kan worden. Op dit moment is dat niet mogelijk.

Tevens kan je dan ook met een "normale" client verbinden en ben je niet meer per se afhankelijk van WebDAV. Niet alle backup tools ondersteunen dat protocol ook, dus hiermee zou je een grote markt kunnen openslaan voor STACK.

Update van TransIP: SFTP voor STACK is inmiddels beschikbaar voor alle betaalde STACKs en bevindt zich momenteel nog in de beta-fase. Je vindt de instellingen om te verbinden via SFTP in het Instellingen-menu van de webinterface. In het volgende artikel geven we meer informatie over SFTP voor STACK: www.transip.nl/knowledgebase/artikel/2083-sftp-voor-stack/

Maak een account aan of log in om een beoordeling achter te laten.

Reacties

Maak een account aan of log in om een reactie te plaatsen.

0
ykok 25 april 2022 (#7988)

Ze hebben gewoon iedereen genaaid met zoveel data op hun servers te laten zetten en geen normale download of verplaats applicatie te bieden potverdorie

0
odrioo 2 november 2020 (#4956)

Ik krijg de volgende foutmelding bij instellen van stack als backup locatie:

curl: (56) response reading failed

Wat gaat hier fout?

0
snelweg 22 april 2019 (#2988)

@pepijn, zelfde hier, Jij al een oplossing? Filezilla onder Windows werkt wel (maar wel heel erg traag)

0
Matthijs van Beek Admin 19 april 2019 (#2976)

@arcowitter,

FTP is inderdaad in de regel sneller dan WebDAV. Wij gebruiken echter SFTP voor STACK in plaats van het verouderde FTP, aangezien FTP minder veilig is. Een handleiding hiervoor vind je op https://www.transip.nl/knowledgebase/artikel/2083-sftp-voor-stack/

Uiteraard is onze supportafdeling ook bereikbaar voor eventuele vragen. Je kunt ze bereiken met de 'Contact'-knop onderaan dit artikel.

0
arcowitter 18 april 2019 (#2966)

Ik heb veel spijt dat ik ben gestrikt voor een maandabonnement... Het spul is zo traag dat ik binnen de maand nog niet eens mijn backup van de schijven heb kunnen kopieren!

Misschien dat een FTP-aansluiting beter werkt dan die lousy webdav, maar dan moet er wel een FTP-mogelijkheid in zitten; die zou erin moeten zitten, maar kan er werkelijk niets over vinden!

0
yoyellow 10 april 2019 (#2935)

Graag zou ik zien dat je ook met rsync gebruik kan maken van deze sftp verbinding... Nu weet ik dat dit een (uitgeklede) shell toegang nodig heeft maar dit zou de sftp functie aanzienlijk handiger maken..

0
kwaak 9 maart 2019 (#2811)

@pepijn, Je moet de juiste username geven. De username is: '''mainaccountname@<stack domain>''' Dus als je inlogt is het '''maincaccountname@<stack domain>@<stack domain>''' . Je kan dit terugvinden in de instellingen.

Ik vind het wel jammer dat je dan voor een luttel bedrag 3TB aan storage kan krijgen, maar dat die 3TB nog steeds alleen maar beschermd is met eigenlijk alleen een simpel password. En voor zover ik begrepen heb kan je alleen maar 1 accountnaam gebruiken.

Als test ben ik met sshfs mijn muziek collectie aan het neerpleuren (want mixxx en sshfs om af te spelen gaat heel goed samen), maar we zijn nu 48 uur verder en er staat nog maar 48GB. Dat zal wel iets zijn met sshfs en writes :-).

0
pepijn 20 februari 2019 (#2740)

@mumaso, Kun je een voorbeeld geven hoe je dit hebt gedaan met sshfs ? Ik krijg het namelijk niet aan de gang :-(

FUSE library version: 2.9.7

nullpath_ok: 0

nopath: 0

utime_omit_ok: 0

Welcome to the STACK SFTP server, use username stack-username>@ to connect

xxx@xxx.yyy's password:

Permission denied, please try again.

xxx@xxx.yyyy's password:

Permission denied, please try again.

xxx@xxx.yyy's password:

Permission denied (password).

read: Connection reset by peer

0
basito 5 februari 2019 (#2649)

en public-key authentication. Met de mogelijkheid om inloggen met wachtwoord te disablen

0
mumaso 5 februari 2019 (#2646)

Ik heb Stack+sftp getest met sshfs (linux) en restic. sshfs werkt ok, maar restic gaat stuk. Het lijkt er vooralsnog op dat dit iets met de Stack sftp-implementatie te maken. Zie ook de restic github issue

0
8internet 24 januari 2019 (#2576)

@edokoch, Ja, merk hetzelfde, de SFTP omgeving is niet stabiel en valt vaak weg. Hopelijk lossen ze het snel op :)

2
edokoch 21 januari 2019 (#2550)

In al mijn enthousiasme heb ik vorige week de upgrade gedaan naar de 1250GB variant inclusief SFTP. Als het werkt gaat het helemaal prima, maar ik vind het nog niet erg stabiel. Ik krijg vaak de foutmelding (Cyberduck MacOS) dat er geen verbinding gemaakt kan worden voor de upload. Ervaren anderen dit ook, of doe ik dan iets verkeerd?

0
Felix Smit Admin 8 januari 2019 (#2474)

@legomenon, SFTP is een manier waarop je bestanden kunt up- en downloaden. Daarvoor heb je een SFTP-gebruikersnaam en het wachtwoord van je STACK-gebruiker nodig. Als je two-factor authentication hebt ingeschakeld, dan heb je echter een SFTP-token nodig in plaats van het wachtwoord om te kunnen verbinden.

0
legomenon 7 januari 2019 (#2463)

Betekent SFTP-toegang dat ik kan inloggen met mijn public key, in plaats van met een wachtwoord?

0
joachim56 5 januari 2019 (#2448)

Zojuist de upgrade gedaan naar 1.250 voor 2.50 ex btw per maand. SFTP werkt prima, heel blij mee!

0
Felix Smit Admin 4 januari 2019 (#2444)

@bongaards, als je jouw gratis 1.000 GB STACK upgradet naar een betaalde 1.250 GB STACK voor €2,50 excl. btw per maand, dan krijg je SFTP-toegang, dubbele up- en downloadsnelheden en meer opslagruimte mét back-ups. Je kunt jouw STACK upgraden door bovenin het TransIP-controlepaneel op het tabblad 'STACK' te klikken, gevolgd door de knop 'Upgrade'.

0
Matthijs van Beek Admin 3 januari 2019 (#2437)

@remzooi,

Er zijn op dit moment geen plannen om SFTP toe te voegen aan de gratis versie van STACK. Als alternatief zou je kunnen overwegen om 250GB toe te voegen aan je gratis STACK voor een totaal van 1250GB (je STACK kost dan voortaan €2,50 per maand). Je STACK krijgt dan de SFTP-functionaliteit er namelijk automatisch bij.

Let wel dat het niet mogelijk is later te downgraden naar 1TB wanneer je deze optie gebruikt.

1
remzooi 1 januari 2019 (#2433)

Is er al meer duidelijkheid wanneer dit beschikbaar is voor de gratis 1tb ?

1
bongaards 26 november 2018 (#2289)

Ik wil graag gebruik maken van SFTP met mijn 1TB pakket. Meer opslagruimte heb ik niet nodig.

Kan er misschien SFTP worden toegevoegd aan het 1TB pakket als betaalde add-on? Ik heb er €2,- per maand / €24 per jaar voor over.

0
Nick Brouwer Admin 19 november 2018 (#2237)

@pascalv

Dit kan binnen de pagina 'Instellingen' van je webinterface :-)

0
pascalv 16 november 2018 (#2234)

Waar kan ik mijn SFTP gegevens vinden om mee naar mijn stack te connecten?

0
p10008 14 november 2018 (#2222)

SFTP voor het maken van backups (bv mijn foto's) heeft veel voordelen tov WebDAV of netwerkschijf - ik kan niet wachten tot deze mogelijkheid ook beschikbaar komt voor mijn 'gratis'(1TB) account. Ik heb dit al in mei 2017 dmv een ticket aangegeven. Vanaf dat moment steeds gemonitord of er beweging kwam. Dat er nu voor betalende gebruikers een beta is gereleased is een goed teken, ik hoop nu maar dat dit niet als breekijzer gebruikt gaat worden om upgrades binnen te hengelen. Kom op TransIP'ers!

0
Nick Brouwer Admin 8 november 2018 (#2198)

@dolfeyn

SFTP voor STACK is momenteel in de bèta en is alleen beschikbaar voor STACK van 2TB en 10TB. Mocht je van de bèta gebruik willen maken, kun je overwegen om je STACK te upgraden naar 2TB of 10TB.

Dit kun je doen via je controlepaneel. Ga hier naar het tabblad 'STACK', scrol eventueel iets omlaag en klik op 'Upgrade'. Kies vervolgens het gewenste pakket uit.

Zodra je de upgrade hebt uitgevoerd, zul je de bèta voor STACK in de webinterface van je STACK kunnen beheren. Ga hier naar 'Instellingen' om jouw inloggegevens voor SFTP voor STACK terug te vinden.

Mocht je hier verder nog vragen over hebben, kun je het beste contact opnemen met onze supportafdeling. Je kunt hen bereiken via de knop 'Neem contact op' aan de onderkant van deze pagina of de knop 'Contact' in je controlepaneel.

0
dolfeyn 7 november 2018 (#2197)

Sftp is voor mij een must om vlot te kunnen werken. BVB voor het uploaden van folders. Zonder SFTP is stack toch niet zo heel erg interessant

0
rgburgers 2 november 2018 (#2180)

Ik zie dat er nu sftp ondersteuning (beta) is voor de betalende klanten (2TB en 10TB) zit nog steeds op het gratis plan, nog niet vol dus we wachten geduldig tot de feature misschien ook naar de proleten komt:)

0
pschoond 18 oktober 2018 (#2093)

+1

Heb STACK m.b.v. davfs2 gemount op een linux server om als tijdelijke opslag te gebruiken. Ik liep tegen drie problemen aan:

• davfs2 ondersteunt geen hardlinks dus ik kon het niet gebruiken voor een backup
  • Vervolgens bij het gebruiken van een tar liep het root file systeem vol (aantal GB) omdat daar zich het cache bevond van davfs2. Pas na afbreken en een half uur wachten was het eindelijk geflushed.
  • Vervolgens geprobeerd een sparse file aan te maken van 1 TB, maar dat wordt kennelijk ook niet gesupport. Leverde héél veel netwerkverkeer op (waarschijnlijk alleen maar nullen).

Niet bruikbaar dus. sftp toegang zou dus erg gewenst zijn.

0
bonk 4 september 2018 (#1885)

@jwz12, Misschien persoonlijke voorkeur.

Ik ben in het verleden op een colo-bak wel eens aan het stoeien geweest met FTP en FTPS maar kreeg dit nooit echt aan de gang... vooral veel gerommel met de (client) firewall.

SFTP: it just works. Als er dan ook nog shell toegang bij zou kunnen zitten, wordt ik echt gelukkig. ;-)``

0
jwz12 4 september 2018 (#1884)

@bonk, Ja dat snap ik wel haha. Maar waarom SSH?

0
jwz12 3 september 2018 (#1873)

@eti, Bedoel je niet FTPS?

0
eti 1 september 2018 (#1861)

Ben er ook mee eens. WebDAV werkt op dit moment niet goed. Nadat de schijf gekoppeld is ziet hij alleen de vrije ruimte van de client en niet van je eigen Stacks gedeelte. Hierdoor is de "schijf" 40GB groot en kan je geen grotere bestanden uploaden (zowel handmatig kopieren als geautomatiseerd via backup tools). Wij willen hier grotere bestanden (lees: 150GB+) erop zetten en dat is nu niet mogelijk.

De Windows app werkt ook niet goed omdat je geen schema in kan stellen wanneer hij mag/moet uploaden. Ik wil niet dat het constant loopt te synchroniseren. De sync moet in de avonduren plaatst vinden wanneer het personeel naar huis is.

SFTP is daarom de perfecte optie in dit geval. (S)FTP Jobs kan weggezet worden in de task scheduler en dmv een Powershell script zijn de bestanden makkelijk te uploaden naar Stacks.

0
jwz12 27 augustus 2018 (#1841)

Een jaar geleden leek het mij ook handig om Stack met FTP te kunnen benaderen. Ik heb een applicatie gemaakt die de mogelijkheid geeft om Stack te kunnen benaderen met FTP. De applicatie is eigenlijk een proxy die Webdav naar FTP converteert.

De applicatie werkte een jaar geleden(Dus nu denk ik ook) maar ik had geen motivatie meer om verder te werken. Daarom is hij nu open source :)

https://github.com/jwz104/stackftp

Als je een Pull Request wil achterlaten mag dat natuurlijk ;)

0
Nick Brouwer Admin 13 augustus 2018 (#1752)

@rebdeg

Ik kan hier op dit moment nog niets concreets over zeggen, maar hou onze updates goed in de gaten!

0
rebdeg 13 augustus 2018 (#1751)

@Nick Brouwer, Dank Nick, maar wat is nu op dit moment de positie/keus die TransIP maakt t.a.v. dit al lang bestaande verzoek?

0
Nick Brouwer Admin 13 augustus 2018 (#1750)

@rebdeg

Hoi Reinier, we snappen dat dit een toffe feature is! In dit artikel vind je meer informatie over de ondersteunde protocollen in STACK.

1
rebdeg 13 augustus 2018 (#1749)

Sluit mij aan bij de vele ander verzoeken. SFTP is voor veel apps beschikbaar, meer dan WebDAV, snelheid is beter, kortom een absolute top request! Graag weer eens een officiële reactie van TransIP hoever het staat met de besluitvorming. Groet, Reinier

0
p10008 6 augustus 2018 (#1704)

Ik onderschrijf dit verzoek volledig. Heb eenzelfde verzoek ruim een jaar geleden al gepost. Kreeg toen als reactie dat (s)ftp ondersteuning wordt overwogen. Hoe lang moet er nog worden nagedacht om (hopelijk) positief te reageren??

-gijs

0
novuminitium 26 juli 2018 (#1667)

Liever gisteren van vandaag :-)

0
tsmedia 27 juni 2018 (#1519)

+1 :-)

1
Matthijs van Beek Admin 19 juni 2018 (#1439)

Op dit moment kunnen wij nog geen beloftes doen over een datum, maar dit staat op de roadmap!

0
designenmedia 18 juni 2018 (#1432)

VOORSTANDER ERVAN! Nu ben ik opzoek naar een alternatief partij die dit aanbied terwijl ik juist alles bij Transip wil onderleggen.

0
davano 9 juni 2018 (#1398)

Dat zou super zijn!

0
nchris 2 juni 2018 (#1359)

zou heel mooi zijn!

0
dancol28 22 mei 2018 (#1296)

Dit zou inderdaad een heel welkome toevoeging zijn aan Stack!

1
vlieger200 20 april 2018 (#1145)

@xvilo, inderdaad, voor sftp maar ftp is natuurlijk ook altijd welkom.

0
nyanime 14 maart 2018 (#916)

"... geautomatiseerd bestanden te uploaden vanaf een webhostingspakket ... op dit moment is dat niet mogelijk". Vanuit mijn ervaring kan je gewoon gebruik maken van curl(+php) om bestanden (automatisch) te uploaden naar je STACK.

xvilo 15 februari 2018 (#768)

Goed idee @jmul, al zou ik dan liever SFTP zien ipv FTP.