STACK synchronisatie aanpassing tegen ransomware

Geachte medewerker,

Ik ben de desktop Windows APP van STACK geïnstalleerd op mijn PC. Nu synchroniseerd STACK de bestanden automatisch. Dat houd ook in dat als er hacker op mijn PC komt en hij delete of encrypt (ransomware attack) de bestanden dan ben ik ze ook op STACK cloud kwijt.

Is het mogelijk dat jullie de volgende extra beveiligingsmaatregelen implementeren voor de MSWindows APP? A) Ransomeware beveiliging:

• Interactief opstarten STACK APP met TOTP om de instellingen op de desktop te beschermen;
  • een extra optie dat als op het bronsysteem een bestand wordt verwijdert, dat deze niet in de STACK wordt verwijderd en/of verwijder met vertraging van x-dagen bijvoorbeeld;
  • Synchronisatie houdt in, bij ransomware beveiliging functionaliteit (nog niet aanwezig), dat een gewijzigd bestand met een timestamp wordt gechroniseerd, Write Once Read Many, waarbij de history van de oudere bestanden ook ingesteld kan worden, bijvoorbeeld X-dagen icm uren om op de STACK te verwijderen;

B) sortering in webversie van STACK:

• Daarnaast zou ik graag in de webversie op de STACK omgeving ook de mogelijkheid hebben om op datum te kunnen selecteren. Nu kan ik alleen op grote van het bestand of bestandsnaam selecteren.

Bij voorbaat dank voor de aanpassingen.

Met vriendelijke groet, Pieter

Maak een account aan of log in om een beoordeling achter te laten.

Reacties

Maak een account aan of log in om een reactie te plaatsen.

0
fearnaboinne 24 augustus 2023 (#10243)

Voor bestands verwijdering is er al de 'Trash Bin', maar een timeline/versioning van bestanden zou mooi zijn, maar ook de opslag aan TransIP zijde extra belasten...

0
chabot 14 augustus 2022 (#8591)

@transbck5007 Als je beveiliging tegen versleuteling door ransomware wilt, dan lijkt me versiebeheer een handige tool. Als de tool die je sync uitvoert bij een wijziging niet de oude bestanden overschrijft, maar de nieuwe versie onder dezelfde naam opslaat met een nieuwe datum. En in het systeem voor versiebeheer moet je dan instellen hoe lang hij oudere versies bewaart; bijvoorbeeld 7 dagen. Oude versies worden dan na 7 dagen automatisch verwijderd. Merk je op enig moment dat je bestanden versleuteld zijn, dan grijp je terug naar de oude versie van net vóór die versleutelingsdatum en je bent eruit.