Floating IP's

Ik zou graag floating ip's willen kunnen gebruiken. Let op: hierbij bedoel ik natuurlijk niet de bestaande HAIP of HAIP-pro producten. Ik wil graag flexibel met ip addressen om kunnen gaan en deze zelf kunnen beheren tussen servers. Een HAIP belemmert mij op dit moment in flexibiliteit en het kunnen hanteren van een firewall. De extra HAProxy wat er op dit moment tussen zit bij een HAIP is overbodig voor veel usecases en het zou fijn zijn als er een mogelijkheid komt voor floating ip's zonder loadbalancer of andere aangenomen gebruikersgemakken.

Bij een mogelijke implementatie hoop ik niet dat ik een knopje moet klikken om een ip te kunnen switchen van server. Het zou makkelijk zijn om dit met Gratuitous ARP te kunnen announcen dat er een update is.

Let op 2: Dit is geen duplicate van: https://www.transip.nl/knowledgebase/idee/1100-geimplementeerd-floating-ips/ waar geconstateerd wordt dat het al geimplementeerd is. Daar werd een verkeerde titel gebruikt voor de feature.