DNS templates

Het lijkt me ideaal als ik DNS templates zou kunnen maken. We gebruiken TransIP alleen voor domeinen en VPS'en en grofweg zouden we drie templates nodig hebben:

1.) Klant heeft mail op serverX en web op serverX 2.) Klant heeft mail bij Gmail en website op serverX 3.) Klant heeft mail bij Microsoft en website op serverX

Nu gebruiken we de standaardinstellingen en passen we die aan als dat nodig zijn, maar het zou natuurlijk fijn zijn als je direct de juiste instellingen kunt activeren met een template.

Ik snap dat ik drie domeinen zou kunnen registreren en daar dan de instellen van zou kunnen kopieren, maar ik vind dit een mooiere oplossing.

Maak een account aan of log in om een beoordeling achter te laten.

Reacties

Maak een account aan of log in om een reactie te plaatsen.

0
senfnederland 19 juli 2022 (#8447)

Ook een wens vanuit ons, aangezien we met verschillende servers en configuraties te maken hebben zou dit een goede aanvulling zijn.

0
mafkeejz 9 juni 2020 (#4483)

hier nog iemand die er enorm blij mee zou zijn :)

0
mvdrie 10 december 2019 (#3865)

Volledig mee eens.

Op dit moment is het mogelijk om via bulkopties bepaalde DNS records te kopiƫren of voor je standaard DNS instellingen te kiezen. Het lijkt mij erg handig om daar een template optie bij te hebben zodat ik bijvoorbeeld meerdere "standaard" DNS instellingen kan maken. Als je meerdere VPS servers hebt en je wilt snel een domein toewijzen aan 1 van die servers dan is dat erg lastig. Als ik per VPS server een DNS template zou kunnen maken dan kan ik met 1 druk op de knop alle benodigde records voor die server aan een domein koppelen.

Ik weet dat je ook de DNS gegevens van een ander domein kunt kopiƫren maar dan moet je wel weten welk domein bij welke server hoort. Bovendien moet je er dan ook vanuit gaan dat er geen extra records zijn toegevoegd aan het bron-domein. Templates zullen dan een nettere optie zijn.