[Geïmplementeerd] Biedt het webpakket als een git repository aan

TransIP biedt alleen de mogelijkheid om met sFTP de bestanden van het webpakket te benaderen, dowloaden en wijzigingen / toevoegingen dan weer te uploaden.

Waar dit voor non-technische gebruikers en kleine persoonlijke websites misschien handig is, is het foutgevoelig (de wijzigingen staan direct 'in productie'), fouten kunnen niet gemakkelijk worden gecorrigeerd ('zoek de verschillen') en er kan maar 1 persoon tegelijk wijzigingen doorvoeren (anders onvervmijdelijke 'merge' conclicten).

sFTP is verouderd voor dit soort werk en de meest gangbare standaard is dat Git gebruikt wordt bij website ontwikkeling. Hoe mooi zou het zijn als ik via een simpele 'git clone' de website lokaal kan zetten, haar draaien op 'localhost', mijn wijzigingen maken en vastleggen via 'git commit' om ze - bij tevredenheid en na testen - via 'git push' naar de server terug te zetten.

Ik heb dan ook de mogelijkheid om via 'git pull' de wijzigingen van anderen eerst binnen te halen, merge conflicten vast te stellen en op te lossen, een rollback naar een oude commit (of zelfs een release label) te doen, en - als zelfs een Pull Request mogelijk is - mijn wijzigingen te laten reviewen. Ook kan ik op een aparte branch ontwikkelen totdat een (grotere wijziging) af is en deze dan gecontroleerd direct 'live' zetten.

Vele open-source software is beschikbaar voor TransIP om deze functionaliteit uit te herleiden en voor de feature-rich Github-actige oplossingen zouden jullie bijv. eens naar Gitea kunnen kijken.

Lijkt mij een enorm USP als deze Git features tot het oplossingenpakket zouden behoren.

Vriendelijke groeten,

Arnold Schrijver Verder heel tevreden klant :)

===========================

Update van TransIP:

De ondersteuning van AutoGit is toegevoegd op ons nieuwe webhostingplatform. Zie dit artikel voor meer informatie.

Maak een account aan of log in om een beoordeling achter te laten.

Reacties

Maak een account aan of log in om een reactie te plaatsen.

0
fkraijenoord 13 oktober 2020 (#4906)

Nog steeds een gemis, vorig jaar liep ik tegen exact hetzelfde probleem aan. Waarbij ik geprobeerd heb dit via DeployHq.com te doen. Helaas kregen die constant een time-out en waarom is ook ook niet inzichtelijk want deze logs zijn niet bereikbaar voor de klant.

+1 voor de implementatie met behoud traditioneel sFTP.

0
nxaan 16 juli 2020 (#4582)

Strato heeft de optie om een git toe te voegen aan hun storage optie HiDrive... Time to step up ;-)

1
aeschrijver 20 januari 2020 (#4000)

@ravvi, Tuurlijk, dat kan ook, maar dat is geheel buiten TransIP om. Als je een Gitlab release in productie wilt zetten, ga je die dan handmatig sFTP'en naar je Webhosting pakket? En hoe weet je daarna welke commit Live staat?

Als TransIP dit implementeert, dan kunnen ze de keuze voor sFTP of Git bestandsbeheer natuurlijk als een gebruikersoptie aanhouden met sFTP als default-instelling, zodat iedereen ongehinderd op 'traditionele' wijze kan doorwerken.

0
lukasvermeer 22 december 2019 (#3903)

Ik gebruik hiervoor nu Github Pages (met TransIp custom domain). Zou mooi zijn als dit ook direct bij TransIP zou kunnen inderdaad.

3
ravvi 24 augustus 2019 (#3443)

Ik zou het niet als repo willen. Gebruik dan maar je eigen gehoste Git server (gitlab). Op die manier staat je code alsnog bij al je andere projecten gesorteerd.

Waar ik wel achter sta is de ondersteuning van de webhosting om een git repo te clonen. Zodat ik dus de site van onze development Gitlab server kan plukken.

karstendevries 9 juni 2019 (#3181)

Dat zou super zijn, +1!

petermarkesteijn 15 mei 2019 (#3072)

Heel graag idd. +1

lammens007 12 mei 2019 (#3062)

Ja, dit zou zeer handig zijn, +1!