Opslaan knop van nameservers check of waardes zijn veranderd

Ik heb vaak bij domeinen met veel entries in de DNS het probleem dat ik een record aanpas en dan op de verkeerde opslaan knop druk. Ik scroll dan te hard naar beneden. Hierdoor gaat hij de nameservers opslaan en dat zorgt ervoor dat er wijzigingen gedaan gaan worden in het registry. Helaas zorgt dat er dan voor dat ik niet de aanpassing in de DNS kan doen en op de juiste opslaan knop kan drukken, vóórdat die registry-aanpassing is doorgevoerd.

Is het een idee om te controleren of de nameservers ook daadwerkelijk gewijzigd zijn als je op de opslaan knop drukt? En alleen als dat het geval is, de wijziging ook in het registry doen? Dan kun je eens een foutje maken.

Maak een account aan of log in om een beoordeling achter te laten.

Reacties

Maak een account aan of log in om een reactie te plaatsen.

0
redfeet 4 november 2019 (#3727)

Herkenbaar! Een andere oplossing is om het formulier voor Nameserver wijzigen niet onder het formulier DNS wijzigen te plaatsen, maar onder een aparte sectie. Het is mij ook al eens overkomen na DNS wijzigen op de knop Opslaan Nameservers te klikken, waarna zowel de dns wijziging verloren gaat als ook de nameservers verkeerd wordt ingesteld, met alle gevolgen daarvan.