Importeren van SSL-Certificaten op HA-IP mogelijk maken

Op dit moment kun je op de HA-IP alleen nieuwe SSL certificaten installeren door deze via het ControlPanel aan te vragen via ofwel Let's Encrypt of Comodo.

Ik heb echter domeinen waar ik al duur betaalde SSL certificaten voor heb die nog enkele jaren geldig zijn. Ook host ik sites voor domeinen die niet onder mijn TransIP account geregistreerd staan.

Daarom het verzoek om het mogelijk te maken om ook SSL certificaten te kunnen importeren op de HA-IP naast het nieuw aanvragen.

Maak een account aan of log in om een beoordeling achter te laten.

Reacties

Maak een account aan of log in om een reactie te plaatsen.

0
dna75 13 februari 2023 (#9526)

Is dit na 5 jaar nog steeds niet mogelijk? Dat is wel heel jammer en het maakt het hele HA-IP onbruikbaar.

0
flounders 7 december 2021 (#6994)

Domeinen die bij onze klanten zijn geregistreerd, daar worden beheerd en niet zomaar door ons kunnen worden overgenomen, kunnen nu niet ingezet worden bij een load balancer constructie. Dit is echt wel heel erg jammer.

0
newmatter 9 april 2021 (#5571)

@cloudkeep, dit inderdaad!

Ik heb in een ander TransIP account een aantal domeinnamen (om IP redenen) waarvan de hosting wel in mijn account plaatsvindt.

Het is nu een gemis dat Let's Encrypt niet ook op Custom Domains kan (die al dan niet bij TransIP geregistreerd zijn)

1
amsterdamtech 1 oktober 2020 (#4871)

Importeren is voor mij niet nodig, maar puur het aanvragen voor een LE cert voor een domeinnaam die niet bij TransIP geregistreerd staat, wat verder wel via de HA-IP Pro verloopt.

0
ebridge 9 juni 2020 (#4480)

Voor ons ook een essentiële wens! Dus graag implementeren :)

Er zijn zo te zien voor Let's Encrypt diverse mogelijkheden om dit te te automatiseren, bijv. via een CNAME record (_acme-challenge subdomein), een virtuele /.well-known token op de HA-IP, of desnoods handmatig door de token of TXT-record in het control-panel weer te geven misschien

2
arthursn33 12 februari 2020 (#4076)

Is er al zicht wanneer Let's Encrypt aangevraagd kan worden voor externe domeinnamen? Ik kan klanten helaas niet dwingen hun domeinnaam bij mij onder te brengen

1
tomnuss 11 januari 2020 (#3967)

Graag externe domeinen accepteren voor HA-IP!

3
cloudkeep 30 november 2019 (#3839)

Let’s encrypt aanvragen voor domeinnaam die niet gekoppeld is aan hetzelfde account, maar waarvan uiteraard de relevante A record wel naar HA-IP ip adres wijst, zou erg welkom zijn. Technisch geen enkele belemmering met de http verificatie! Hopelijk wordt dit snel geimplementeerd! Zou slechts een kleine stap hoeven te zijn.

3
hetsein 24 november 2019 (#3814)

Zonder deze optie is het helaas voor ons geen optie om transip te gaan gebruiken. Een showstopper.

2
soulve 18 september 2019 (#3532)

Wij beheren een mix van domeinen die via TransIP én andere partijen zijn aangevraagd, met bijbehorende mix van in gebruik zijnde DNS servers en SSL certificaten. Voor ons is de beperking van het niet kunnen gebruiken/importeren van bestaande SSL certificaten een show-stopper om HA-IP (Pro) in gebruik te nemen en projecten die HA nodig hebben op TransIP VPS diensten te hosten.

0
mobeye 4 september 2019 (#3488)

Door het ontbreken van de mogelijkheid om reeds eerder gekochte SSL certificaten te gebruiken, kunnen we de HA-IP nu niet gebruiken zonder veel extra kosten te maken. Dit is een vervelende verassing.

3
12media 15 maart 2019 (#2836)

Wij missen deze optie ook enorm! We kunnen helaas niet alle klanten verplichten hun domeinnaam te verhuizen naar onze TransIP account.

Een optie om andere domeinen met LetsEncrypt te voorzien zal super zijn!

3
stimpy 3 september 2018 (#1872)

Het zou ook fijn zijn om naast het importeren van bestaande certificaten eventueel nieuwe certificaten aan te vragen waarbij je zelf de domeinnaam in kan vullen door in de dropdown voor "anders, namelijk" of iets dergelijks te kiezen voor wanneer de bestaande certificaten verlopen zijn.