DNS Records importeren aan de hand van CSV bestandje

Regelmatig verhuizen wij de DNS records naar TransIP. Bij het verhuizen moet de bestaande DNS records 1 op 1 worden overgenomen en dat is wel veel werk. Is het mogelijk om een soort CSV import te maken waar er alle DNS records ingevoerd kan worden?

Volgens mij zijn de volgende velden voldoende voor de import daarvan:

• Name (Subdomein, root domain oid)
  • Type (A, MX, TXT etc)
  • Value (IP adres, TXT records, MX records etc)
  • Preferences (MX priority, etc)
  • TTL (Time To Live)
Maak een account aan of log in om een beoordeling achter te laten.

Reacties

Maak een account aan of log in om een reactie te plaatsen.

0
timobongers 31 mei 2023 (#9979)

Graag!

0
snakeware 8 maart 2022 (#7724)

Dit lijkt me zeker handig. Ook AWS biedt bijvoorbeeld de mogelijkheid een zone file te importeren en met name voor grote zones is dat zéér plezierig.

0
markioooo 17 november 2021 (#6853)

Goede suggestie. Microsoft biedt het ook als CSV aan voor import.

orryvandoorn 5 februari 2021 (#5331)

Ik volg.