Hoe maak ik een IPv6-record aan?

Als je eigen server of externe hosting via IPv6 bereikbaar is dan kan je een IPv6 record aanmaken in de DNS instellingen van je domeinnaam. Dit doe je als volgt:

1. Log in op je TransIP controlepaneel
  2. Ga naar 'Domein & Hosting'
  3. Klik op je domeinnaam
  4. Scroll aan de rechterkant omlaag naar 'Geavanceerd domeinbeheer'
  5. Ga naar het kopje 'DNS'
  6. Vul hier de velden als volgt in:
    • Naam: @ (of een subdomein, bijvoorbeeld 'www')
    • TTL: 24 uur
    • Type: AAAA
    • Waarde: Het gewenste IPv6-adres
  7. Klik op 'Opslaan'

Let op:
Het kan tot maximaal 24 uur duren voordat wijzigingen van DNS instellingen wereldwijd zijn doorgevoerd. Dit is in verband met de wijze waarop externe systemen dit verwerken. Hierop hebben wij helaas geen invloed, maar vaak zie je de wijzigingen wel al ruim binnen 24 uur. Zie deze link voor meer informatie hierover.