Ik wil mijn e-mail op mijn iPad instellen

In deze handleiding geven we stap voor stap weer hoe het e-mailadres, welke je bij TransIP hebt aangemaakt, kunt instellen op jouw iPad. In dit voorbeeld wordt er gebruik gemaakt van iOS versie 11. Deze handleiding is ook toepasbaar op andere iOS versies.

Mocht je nog geen e-mailadres hebben aangemaakt, dan kun je hiervoor deze handleiding raadplegen.

Stap 1

Wanneer je de 'Mail' applicatie voor het eerst opstart, wordt er direct gevraagd om een e-mailaccount in te stellen (Zie stap 2).

Mocht er al een e-mailadres staan ingesteld, dan kun je dezelfde configuratie via het 'Instellingen' menu van de iPad starten.

Ga hiervoor binnen 'Instellingen' naar 'Accounts en wachtwoorden' en druk op 'Nieuwe account'.

Let op: Bij oudere iOS versies dan iOS 11 ga je binnen 'Instellingen' naar 'Mail' en druk je op 'Accounts'. Hierna zul je de optie 'Nieuwe Account' ook terug kunnen vinden.

Klik binnen 'Instellingen' op 'Accounts en wachtwoorden', gevolgd door 'Nieuwe account'

Stap 2

Je ziet nu een overzicht van mogelijke e-mailaccounts. Omdat we een eigen e-mailadres willen toevoegen kiezen we hier voor 'Anders'.

Kies 'Anders'

Stap 3

Kies nu voor 'Voeg mailaccount toe'.

Kies voor 'Voeg mailaccount toe'

Stap 4

Voeg nu de algemene gegevens van jouw e-mailaccount toe.

• Bij 'Naam' vul je in onder welke naam je e-mail wil versturen.
  • Bij 'E-mail' vul je jouw e-mailadres in.
  • Bij 'Wachtwoord' vul je het wachtwoord van jouw e-mailadres in.
  • Bij 'Beschrijving' geef je een naam op waarmee je het e-mailaccount zult kunnen onderscheiden van andere (e-mail)accounts.

Vul de algemene gegevens in van jouw e-mailaccount

Stap 5

In het volgende venster kun je een keuze maken tussen IMAP en POP3. In dit artikel geven we aan hoe je een IMAP-account instelt.

Het IMAP protocol is in de meeste gevallen aan te raden, voornamelijk wanneer je je e-mail op meerdere plekken wil benaderen. De andere optie is het wat verouderde POP3 protocol. Hierbij worden e-mailberichten direct van de server af gehaald, waarna de opgehaalde berichten niet meer op andere apparaten te lezen zijn. Je kunt bij het gebruik van POP3 in de meeste gevallen wel kiezen om een kopie van e-mail op de server achter te laten.

Lees ook dit artikel voor meer informatie over het verschil tussen IMAP en POP3. Mocht je gebruik willen maken van POP3, gebruik dan de e-mailgegevens zoals beschreven in dit artikel.

Kies hier voor 'IMAP'

Kies hier IMAP. Je zult zien dat een aantal gegevens al voor je zijn ingevuld. De overige velden kun je als volgt invullen.

Server inkomende post

• Vul bij 'Hostnaam' imap.transip.email in.
  • Vul naast 'Gebruikersnaam' jouw e-mailadres in.
  • Vul bij 'Wachtwoord' het wachtwoord van jouw e-mailadres in.

Server uitgaande post

• Vul bij 'Hostnaam' smtp.transip.email in.
  • Vul naast 'Gebruikersnaam' jouw e-mailadres in.
  • Vul bij 'Wachtwoord' het wachtwoord van jouw e-mailadres in.

Nadat alle gegevens zijn ingevuld, druk je op 'Volgende'.

Vul hier de inkomende en uitgaande e-mailgegevens in

Stap 6

Kies nu welke apps je aan het e-mailaccount wil koppelen. Druk nu op 'Bewaar' om jouw e-mailaccount te activeren.

Kies welke apps je aan het e-mailaccount wil koppelen

De configuratie van jouw e-mailadres is nu voltooid! Je kunt nu jouw e-mailadres gebruiken op je iPad.

Je kunt nu je e-mail op je iPad benaderen