Hulpartikel overzicht

Hulpartikel

Ik wil mijn domein naar een ander TransIP account overzetten

Domeinen kunnen kosteloos van het ene naar het andere TransIP account worden overgedragen met een zogenaamde "Interne Handover".

Een "Interne Handover" voer je als volgt uit:

 1. Log in op het controlepaneel van het account waaronder de domeinen op dit moment staan.
 2. Ga naar "Domein & Hosting"
 3. Vink de domeinen aan die je wilt overdragen.
 4. Klik op "Handover"
 5. Vul de accountnaam in van het TransIP account waar de domeinen naar toe moeten
 6. Klik op "Handover"

Nu is het nog noodzakelijk dat de "Interne Handover" in het ontvangende account wordt geaccepteerd. Pas als de "Interne Handover" is geaccepteerd zal de overdracht plaatsvinden. Je bevestigt de "Interne Handover" als volgt:

 1. Log in op het controlepaneel van het ontvangende account
 2. Klik op je accountnaam rechtsboven in het scherm
 3. Klik op "Mijn Account"
 4. Klik op het tabblad "Handovers"
 5. Klik op het H-nummer van het domein/de domeinen waarvoor je een "Interne Handover" hebt aangevraagd.
 6. Klik op "Accepteren"
 • Bij een "Interne Handover" worden domeininstellingen zoals nameservers, DNS-instellingen en WHOIS-informatie van een domeinnaam meegenomen. De standaardinstellingen die in het ontvangende account staan worden hier dus niet voor gebruikt.
   
 • Bij een "Interne Handover" worden vrijwel alle aan het domein gekoppelde diensten (zoals bijvoorbeeld een webhostingpakket of doorstuurservice) meeverhuisd naar de nieuwe account, inclusief de databases en de bestanden die je via een webhostingpakket op je website hebt geplaatst.
   
 • De back-ups van een webhostingpakket zijn gekoppeld aan het oorspronkelijke account en worden met een "Interne Handover" niet meegenomen. Na de Handover zullen er automatisch nieuwe back-ups in het ontvangende account worden aangemaakt.
   
 • SSL certificaten die aan het domein gekoppeld zijn, worden niet meegenomen met een interne handover. De reden hiervoor is dat deze direct gekoppeld is aan het oorspronkelijke account. We zijn op dit de mogelijkheden aan het onderzoeken om ook SSL certificaten op een correcte manier over te dragen met een Handover.
   
 • Omdat onze Weebly pakketten direct gelinkt worden aan het account waarin deze worden aangevraagd, kunnen de Jouw Site, Jouw E-mail en Jouw Homepage pakketten kunnen niet met een Handover worden verhuisd.
   
 • Om veiligheidsredenen kunnen domeinen pas 17 dagen na een registratie of verhuizing worden overgedragen naar een andere TransIP account middels een interne handover.

Heb je een goed idee?

Stuur jouw idee in! Met genoeg stemmen komt jouw idee op onze wishlist!

Heeft dit artikel je geholpen?

Maak een account aan of log in om een beoordeling achter te laten.

Reacties

Maak een account aan of log in om een reactie te plaatsen.

0
Nick Brouwer Admin 17 november 2017 (#352)

@harryfreda

Ah, duidelijk! Als je een deel van de websites op de ene VPS naar een andere VPS wil verhuizen, dan zul je deze inderdaad eerst vanaf de ene VPS moeten downloaden en vervolgens uploaden naar de andere VPS.

Eventueel kan ook de VPS in zijn volledigheid overgedragen worden naar jouw account. Op die manier komt de VPS in jouw beheer te staan, inclusief de websites die hier op aanwezig zijn. De configuratie van de websites die op deze VPS staan worden hierbij niet beïnvloed. Hiervoor kun je de stappen volgen die in dit artikel staan vermeld:

https://www.transip.nl/knowledgebase/artikel/226-naar-ander-transip-account-overzetten/

0
harryfreda 17 november 2017 (#351)

Hallo Nick, Helaas is het antwoord mij nog niet duidelijk. De domeinnamen zijn niet bij TransIP geregistreerd. De te verhuizen websites staan nu op een BladeVPS (bij TransIP) en moeten naar mijn BladeVPS. Kan dat met de interne handover of moet het via het down- en uploaden van de websites?

0
Nick Brouwer Admin 17 november 2017 (#349)

@harryfreda

Wanneer je een interne handover uitvoert voor een domeinnaam dat naar een VPS wijst, zal alleen het domein worden overgedragen. De koppeling blijft actief, maar de VPS blijft in het oorspronkelijke account staan.

Wanneer je een interne handover uitvoert voor een domeinnaam waar een webhostingpakket aan is gekoppeld, zullen beide diensten worden overgedragen.

0
harryfreda 17 november 2017 (#348)

Geldt deze interne handover ook voor domeinen die op een VPS geïnstalleerd zijn of is het alleen van toepassing op domeinen die onder een webhostingcontract vallen?

0
Nick Brouwer Admin 24 oktober 2017 (#243)

@harryfreda

Goede vraag! Back-ups van een webhostingpakket worden niet meegenomen bij een Interne Handover. Deze blijven gekoppeld aan het oorspronkelijke account. Zodra de Handover is uitgevoerd zullen er in het nieuwe account automatisch nieuwe back-ups worden aangemaakt.

Het artikel is zojuist geüpdatet met deze informatie.

-Nick

0
harryfreda 23 oktober 2017 (#223)

N.a.v. reactie dd 14 sept: "Een Handover zal het gehele webhostingpakket, inclusief de databases en bestanden van je website mee verhuizen." Geldt dat ook voor de back-up bestanden?

0
Nick Brouwer Admin 19 oktober 2017 (#204)

@hvervest

Het contract van de dienst wordt met een Handover ook meegenomen. De facturen die reeds zijn aangemaakt, zullen door het 'oude' account voldaan moeten worden.

Na de Handover zullen de toekomstige facturen voor rekening zijn van het 'nieuwe' account.

-Nick

0
hvervest 17 oktober 2017 (#203)

Wat zijn de gevolgen voor de facturatie?

0
transip 14 september 2017 (#62)

Hoi Max,

Een Handover zal het gehele webhostingpakket, inclusief de databases en bestanden van je website mee verhuizen.

We hebben dit voor het gemak toegevoegd aan het artikel :-)

0
maxvanlaren 13 september 2017 (#59)

Het is voor mij niet 100% duidelijk of de data die op Webhostingpakket staat en op de website ook wordt meeverhuisd. Bijvoorbeeld de Wordpress database en httpdocs.

Kom je er niet uit?

Ontvang persoonlijke hulp van onze supporters

Neem contact op