Hulpartikel overzicht

Hulpartikel

Ik zie bij het bezoeken van mijn website nog geen groen slot in mijn adresbalk

Wanneer je een SSL-certificaat op je website hebt geïnstalleerd, zorg je ervoor dat de bezoekers je website met een beveiligde verbinding kunnen bereiken. Deze beveiliging is voor je bezoekers te zien aan een groen slot in de adresbalk van je browser.

Groen slot

Heb je een SSL-certificaat geïnstalleerd op je website maar zie je nog geen groen slot in de adresbalk terug? Dan is het mogelijk dat het SSL-certificaat nog niet juist is geïnstalleerd.

Een andere mogelijkheid is dat er 'Mixed content' op je website aanwezig is. Dit betekent dat er bestanden of afbeeldingen op je website nog aangeroepen worden via HTTP, terwijl je website in zijn geheel via HTTPS bereikbaar is. Het verschil tussen HTTP en HTTPS wordt uitgelegd in het artikel 'Wat is het verschil tussen HTTP en HTTPS?'

In dit artikel leggen we uit hoe je het groene slot in je adresbalk zichtbaar maakt.


Zorg ervoor dat het SSL-certificaat correct is geïnstalleerd

Om je website beveiligd bereikbaar te maken en zo een groen slot in de adresbalk te tonen, is het van belang dat het SSL-certificaat op de juiste manier is geïnstalleerd. Gebruik de onderstaande artikelen om het SSL-certificaat van jouw keuze op je website te installeren.

Staat je website op een webhostingpakket, dan kun je hier een Let's Encrypt-certificaat of een Comodo-certificaat op installeren.

Is je website op een VPS is gehost, maak dan gebruik van de volgende artikelen:

Zie je na het installeren van je SSL-certificaat nog geen groen slot in de adresbalk? Controleer dan of er Mixed content op je website aanwezig is.


Mixed content

Zie je na het installeren van je SSL-certificaat nog geen groen slot in de adresbalk, dan is het mogelijk dat een deel van de inhoud van je website nog bereikbaar is via HTTP in plaats van HTTPS. In dat geval is er Mixed content aanwezig op je website.

Wanneer (een gedeelte van) de inhoud van jouw website via HTTP bereikbaar is, dan is het mogelijk dat de informatie die via je website wordt verstuurd of ontvangen, kwetsbaar is. Hierdoor zou iemand deze informatie kunnen inzien of kunnen wijzigen.

Om die reden wordt er geen groen slot in de adresbalk getoond; je website is immers niet geheel beveiligd bereikbaar. Het is daarom belangrijk dat je de inhoud van jouw website zo snel mogelijk beveiligd bereikbaar maakt.

Om dit te realiseren ga je als volgt te werk:

  • Open de website in de adresbalk van je browser.
  • Druk vervolgens op F12, of voor Mac-gebruikers op [ cmd + opt + i ].
  • Klik op het tabblad 'Console'.

Als je nog geen inhoud in dit tabblad ziet, ververs dan de pagina. Je hebt nu de 'Console' van je browser geopend. Hierin zie je direct terug welke links in jouw website nog bereikbaar zijn via HTTP in plaats van HTTPS.

Hieronder zie je een voorbeeld van de Console, waarin de beveiligde pagina  https://ssl-voorbeeld.nl/voorbeeld-pagina/ over HTTPS wordt geleverd. Deze pagina vraagt vervolgens een afbeelding op via HTTP. Dit zorgt in dit geval voor Mixed content op de website, waardoor de website als onveilig wordt beschouwd.

Voorbeeld van een melding van mixed content

Er zijn meerdere manieren om dit op te lossen. Wij raden je aan om de locatie van de betreffende link in de configuratie van je website op te zoeken en deze dan handmatig aan te passen van HTTP naar HTTPS.

Mocht je gebruikmaken van een WordPress-website of een ander CMS, dan volstaat het vaak om de afbeelding via de beheeromgeving van je CMS te verwijderen en hierna opnieuw te uploaden.

Als je WordPress gebruikt, zijn er tal van plug-ins die de HTTP-links kunnen omzetten naar HTTPS. Gebruik dan in het overzicht van plug-ins de zoekterm 'Mixed Content' om een lijst met relevante plug-ins terug te zien.

Zo kun je hier bijvoorbeeld de plug-in 'Really Simple SSL' voor gebruiken. Let wel dat dergelijke plug-ins mogelijk vrij zwaar kunnen zijn en de laadtijd van jouw website kunnen beïnvloeden. 

Nadat je de links met HTTP succesvol hebt overgezet naar HTTPS zal jouw website nu een groen slot in de adresbalk tonen.In dit artikel hebben we uitgelegd wat je kunt doen als je nog geen groen slot in je adresbalk ziet na het installeren van een SSL-certificaat op je website.

Mocht je aan de hand van dit artikel nog vragen hebben, aarzel dan niet om onze supportafdeling te benaderen via de knop 'Neem contact op' aan de onderzijde van deze pagina. 

Wil je dit artikel met andere gebruikers bespreken? Laat dan vooral een bericht achter onder 'Reacties'.

Heb je een goed idee?

Stuur jouw idee in! Met genoeg stemmen komt jouw idee op onze wishlist!

Heeft dit artikel je geholpen?

Maak een account aan of log in om een beoordeling achter te laten.

Reacties

Maak een account aan of log in om een reactie te plaatsen.

0
Nick Brouwer Admin 28 september 2018 (#2007)

@kerkmdb

Dat is sterk afhankelijk van de plug-in ;-) Maar de meeste plug-ins, waaronder 'Really Simple SSL', zetten dit inderdaad automatisch voor je om.

0
kerkmdb 28 september 2018 (#2004)

Als ik een plug-in aan het werk zet om http-verbindingen om te zetten naar https, doet die plug-in dat dan voor iedere pagina die geladen wordt opnieuw? Of kan ook met een scriptje in één keer alle verbindingen definitief in https worden veranderd?

0
Nick Brouwer Admin 25 september 2018 (#1989)

@moonk

Deze plek is bedoeld om over dit artikel met andere gebruikers te discussiëren. Mocht je het antwoord op je vraag niet in dit artikel terug kunnen vinden, dan helpen onze helden van support je hier graag bij! Je kunt hen benaderen door de knop 'Neem contact op' aan de onderkant van deze pagina te gebruiken.

0
moonk 25 september 2018 (#1986)

hoe fix ik dat sommige afbeeldingen op de site nog naar domein.transurl.nl wijzen en niet naar mijn echte domeinnaam?

0
Nick Brouwer Admin 28 oktober 2017 (#265)

@ackerlinden

Dat klopt! Zolang er bestanden of afbeeldingen zijn die binnen je website over http worden opgevraagd, is er een kans aanwezig dat er Mixed Content plaats vindt na het installeren van een SSL Certificaat.

Dit komt soms voor, maar is in de meeste gevallen niet van toepassing. Mocht dit het geval zijn dan is het binnen een mum van tijd opgelost door bovenstaand artikel te gebruiken ;-)

-Nick

0
ackerlinden 27 oktober 2017 (#255)

op andere plaatsen wordt uitgelegd dat je na de optie standaard beheer verder niets hoeft te doen voor ssl certificaat.

Kom je er niet uit?

Ontvang persoonlijke hulp van onze supporters

Neem contact op