Ik wil extra gebruikers aanmaken voor mijn account bij TransIP

Momenteel is het niet mogelijk om extra gebruikers aan te maken binnen je TransIP account. Je hebt één login en enkel met deze gegevens kun je (iemand laten) inloggen op jouw account. In dit account heb je de volledige toegang tot het beheer van je gegevens en diensten.

Er zijn daarentegen wel mogelijkheden om toegang te geven tot de webruimte van je webhostingpakket via SFTP gegevens, het beheer over VPS diensten en factuurinformatie.

SFTP-gegevens

Wanneer je bijvoorbeeld je websitebouwer toegang wilt geven tot de webruimte van een webhostingpakket, kun je hem of haar voorzien van de SFTP-gegevens. Deze gegevens vind je te allen tijde terug in je controlepaneel.

Stap 1

Log in op je controlepaneel en navigeer naar jouw domeinnaam via het 'Domein & Hosting' tabblad. Klik op 'Webhosting beheren' naast 'Webhosting' om jouw website op het webhostingpakket te beheren.

Klik op webhosting beheren

Klik bovenaan op 'Website', gevolgd door 'SFTP/SSH'.

Selecteer je domeinnaam in je controlepaneel

Stap 2

Hier vind je de inloggegevens terug om verbinding te maken met het SFTP-programma van jouw keuze.

Jouw SFTP gegevens

Om in te loggen binnen een SFTP-programma heb je de volgende gegevens uit deze pagina nodig:

• Gebruikersnaam
  • Host
  • Wachtwoord
  • SFTP poort: 22 of 2222

Je kunt het SFTP-wachtwoord wijzigen door op de pagina met jouw SFTP-gegevens onder 'Wachtwoord' aan de rechterkant op het potloodje te klikken.

Toegang tot VPS-diensten

Voor het beheer van een VPS kun je iemand, indien van toepassing, toegang geven via SSH/RDP of deze toegang opzetten via de API. Let wel dat wij hier geen inhoudelijke ondersteuning op bieden.

Factuurinformatie

Indien iemand alleen toegang behoort te hebben tot de factuurinformatie, kun je de facturen mailen vanuit je controlepaneel of deze persoon instellen als administratieve contactpersoon. Zie ook het artikel 'Een kopie van een factuur opvragen' voor meer informatie.

Mocht je aan de hand van dit artikel nog vragen hebben, aarzel dan niet om onze supportafdeling te benaderen. Je kunt hen bereiken via de knop 'Neem contact op' aan de onderzijde van deze pagina.

Wil je dit artikel met andere gebruikers bespreken, laat dan vooral een bericht achter onder 'Reacties'.

Heb je ook een goed idee?

Stuur jouw idee in! Met genoeg stemmen komt jouw idee op onze wishlist!

Heeft dit artikel je geholpen?

Maak een account aan of log in om een beoordeling achter te laten.

Reacties

Maak een account aan of log in om een reactie te plaatsen.

1
mateis 7 juni 2023 (#10003)

@iamit, ik ben er ook voorstander van

2
iamit 1 december 2022 (#9161)

Voor professioneel gebruik (verder dan ZZP) lijkt het mij een MUST om meerder beheerders te hebben die in het control panel kunnen. Het is principieel onjuist om 1 account te delen met meerdere beheerders. Bovendien is dit met inschakelen van FA zelfs onmogelijk om het te delen, en totaal onwenselijk. Ik zou graag vernemen wanneer dit ingebouwd wordt in het control panel?

0
accessibility 26 januari 2022 (#7343)

Zie ook graag de mogelijkheid om meerdere (sftp) accounts aan te kunnen maken ivm beheer.

Producten verdelen over meerdere Transip accounts is ook mogelijk, maar dan is het doel van 1 beheer account hebben voor alle producten eerder een beheer van allerlei transip accounts (en daarbij horende emails...)

Graag dus iets van toegang/gebruikersbeheer.

0
transipjet 16 juni 2020 (#4502)

Hai, Ik heb binnen mijn account de diensten staan van speeltuinlaren.nl en speeltuin-laren.nl Is het mogelijk om deze namen incl. alles wat er 'aanhangt' (met instellingen) over te zetten naar een eigen account op naam van de speeltuin? Ik hoor graag van jullie. Groetjes, Mariette

0
Bas van Ooijen Admin 21 oktober 2019 (#3668)

@innovactory

We hebben op dit moment nog geen concrete plannen voor het implementeren van een systeem om 2FA voor meerdere personen mogelijk te maken.

Hier is wel een Feature Request voor. Je kunt het beste deze een extra like geven. Hoe meer likes, des te meer prioriteit we dit kunnen geven voor de roadmap van onze developers.

0
innovactory 13 oktober 2019 (#3626)

Goedemorgen,

Ik wil graag TFA aanzetten op ons bedrijfsaccount, maar dat maakt het voor collega's vrijwel onmogelijk om onze diensten te beheren. Voor een bedrijf een onwenselijke situatie. Ik wil het enerzijds zo moeilijk mogelijk maken voor derden om op ons account in te loggen en anderzijds kunnen we natuurlijk geen concessies doen op de toegankelijkheid voor meerdere personen. Werken jullie aan een oplossing?

Mvg,

Jeroen Siffels

0
gerardjp 11 juni 2019 (#3189)

met deze gegevens kun je (iemand laten) inloggen op jouw account.

Dit gaat niet helemaal meer op als je 2FA aan hebt staan. Dan zal je de eerste persoon altijd een code moeten sturen aan de tweede. Lekker veilig maar niet praktisch ;)

+1 voor ondersteuning meerdere accounts op control panel.

0
gerardjp 11 juni 2019 (#3187)

Huh .... Ik klik op :( en :) krijgt er een like bij ... hahaha

4
skyliner 24 mei 2019 (#3115)

Wij gebruiken dit voor meerdere klanten. Meerdere systeembeheerders loggen nu in met hetzelfde account waardoor we niet zien wie wat doet en 2 factor authenticatie lastig is (handmatig key registreren ipv scannen code). Het zou echt handig zijn als we meerdere logins zouden hebben, ook al zijn hier (nog) geen rechten aan te koppelen.

0
Nick Brouwer Admin 8 maart 2019 (#2808)

@keesmaatjapke

Met onze webhostingpakketten beschik je over één SFTP gebruikersnaam. Het is helaas niet mogelijk meerdere gebruikers aan te maken.

Hier is wel een Feature Request voor aangemaakt, ik raad je daarom zeker aan deze een like te geven. Hoe meer likes, hoe groter de kans dat dit op de roadmap van onze developers terecht komt.

0
keesmaatjapke 7 maart 2019 (#2797)

Hi Transip Is het ook mogelijk om meerdere ftp accounts aan te maken? En zo ja, hoeveel?

0
marcelhagedoorn 6 februari 2019 (#2668)

Wel handig als een developper bij één van de websites iun mijn account toegang heeft (voor oa Cronjobs)

0
pedicuresalonaangenaam 9 juli 2018 (#1572)

Echt tijd dat dit een keer gaat komen

0
Nick Brouwer Admin 27 juni 2018 (#1516)

@itinnovators

Hoewel we begrijpen dat dit een gewenste feature is, is dit dit geen vereiste vanuit de AVG.

Desondanks zijn wij de mogelijkheden hiervoor zeker aan het onderzoeken. Door deze Feature Request een like te geven word je direct op de hoogte gesteld zodra hier meer bekend over is.

0
itinnovators 27 juni 2018 (#1514)

Is echt niet van deze tijd dat je niet meerdere accounts kunt aanmaken. Volgens mij is het zelfs een eis vanuit de AVG. Op deze manier kan iedereen die ergens bij moet overal bij en is het niet te zien wie wat benaderd heeft.

0
Matthijs van Beek Admin 26 februari 2018 (#829)

@transron

Dat is niet zo mooi. Zou je een bericht kunnen sturen via de 'Neem contact op' naar onze support afdeling en aangeven welke browser en OS je gebruikt zodat wij het kunnen onderzoeken? De knop hoort in ieder geval te leiden naar de volgende pagina: https://www.transip.nl/knowledgebase/nieuw-idee/

Overigens is hier al een feature request voor: https://www.transip.nl/knowledgebase/idee/597-meerdere-gebruikers-in-het-controlepaneel/

0
transron 24 februari 2018 (#823)

https://www.transip.nl/cp/contact/idee/ levert een 404 op...

Bij Internedservices.nl kan het overigens gewoon wel.

0
Nick Brouwer Admin 18 december 2017 (#513)

@socialbrothers

Op dit moment kunnen we hier nog geen garanties voor geven. We raden je sowieso aan om dit als 'Idee' in te schieten via je controlepaneel. Op die manier komt het verzoek op onze feature request lijst te staan, waardoor de kans groter wordt dat dit in de nabije toekomst wordt toegevoegd.

2
socialbrothers 17 december 2017 (#511)

Wanneer gaat dit wel gebeuren? Mijn klanten vragen er echt om.