De EPEL repository installeren in CentOS

De repositories die standaard aanwezig zijn binnen CentOS zijn niet altijd toereikend als je additionele software wilt installeren. Een veelgebruikte repository is de EPEL-repository (Extra Packages for Enterprise Linux).

Om via het yum-commando software uit deze repository te kunnen installeren, voeg de EPEL repository toe aan de beschikbare repositories op je server. Hieronder vind je de commando's terug die je als root-gebruiker via SSH of de console in je controlepaneel kan uitvoeren om de repository te installeren:

CentOS 6

rpm -Uvh https://dl.fedoraproject.org/pub/epel/epel-release-latest-6.noarch.rpm

CentOS 7 & 8

yum -y install epel-release

Na de installatie kun je de beschikbare repositories op je VPS controleren met het commando:

yum repolist