Hulpartikel overzicht

Hulpartikel

Ik wil een snapshot maken

Al onze VPS-pakketten vanaf de BladeVPS X4 bezitten standaard 1 snapshot. Bij een BladeVPS X1 kan deze eventueel voor €5 extra bij besteld worden.Je kunt in het controlepaneel een snapshot maken (en weer terugplaatsen op je VPS) door onderstaande stappen te doorlopen.

 

Stap 1

Ga in het controlepaneel naar de 'BladeVPS'-pagina en klik links op de VPS waar je een snapshot van wilt maken.


 

Stap 2

Klik aan de de rechterkant op 'Beheren' > 'Snapshots'.

vps beheer knop - snapshots


 

Stap 3

Indien je nog geen Snapshot hebt gemaakt kun je hier een Snapshot maken door op de blauwe knop met 'Aanmaken' te klikken.

nieuwe snapshot aanmaken


 

Stap 4

Vervolgens krijg je de mogelijkheid om een label / naam toe te kennen aan de snapshot (vooral handig voor wanneer je meerdere snapshots wil gebruiken). Afhankelijk van de grootte van de VPS en de bijbehorende schijfruimte kan het enige tijd duren voordat de snapshot gemaakt is.

snapshots label aanmaken

Wanneer de snapshot gemaakt is, kun je deze met behulp van de 'Herstel'-knop terugplaatsen. Let er op dat wanneer je alleen de standaard snapshot bezit, je eerst de oude snapshot zult moeten verwijderen voordat je een nieuwe kunt aanmaken.


 

Wat is verder belangrijk om te weten over Snapshots?

  • Het is sterk aanbevolen om de VPS uit te schakelen voordat je een Snapshot maakt. Dit voorkomt dat data die nog in het RAM opgeslagen stond en data die tijdens het maken van de snapshot nog weggeschreven wordt niet in de snapshot meegenomen wordt (met eventuele corruptie tot gevolg).
  • Wanneer je een Snapshot maakt in uitgeschakelde toestand, zal automatisch je VPS weer opstarten nadat dit proces voltooid is. Let op: het maken van de snapshot in uitgeschakelde toestand en weer starten van de VPS duurt slechts een paar seconden.
  • Het is momenteel nog niet mogelijk om "automatische" snapshots via het controlepaneel te maken (dus bijvoorbeeld elke dag om 12 uur 's middags). Wel kun je deze mogelijkheid eventueel met behulp van onze API (https://api.transip.nl/docs/transip.nl/class-Transip_VpsService.html) zelf creëren, maar dit vereist wel enige programmeerkennis.
  • Je kunt een snapshot ook op een andere VPS (van gelijkwaardige of betere specificaties) terugplaatsen, zie voor meer informatie hierover dit artikel.
  • Het verschil tussen een snapshot en een 'automatische back-up' wordt hier beschreven.

 

Mocht je aan de hand van dit artikel nog vragen hebben, aarzel dan niet om onze supportafdeling te benaderen. Je kunt hen bereiken via de knop 'Neem contact op' onderaan deze pagina.

Wil je dit artikel met andere gebruikers bespreken, laat dan vooral een bericht achter onder 'Reacties'.

Heb je een goed idee?

Stuur jouw idee in! Met genoeg stemmen komt jouw idee op onze wishlist!

Heeft dit artikel je geholpen?

Maak een account aan of log in om een beoordeling achter te laten.

Reacties

Maak een account aan of log in om een reactie te plaatsen.

0
Matthijs van Beek Admin 5 maart 2018 (#860)

@omroephouten

Als je op de snapshot knop drukt duurt het heel even voor de snapshot gemaakt is. Voor het gemak kun je van 1 minuut uitgaan, maar het duurt een stuk korter.

0
omroephouten 2 maart 2018 (#853)

Op moment dat ik op de snapshot knop druk is dan net als bij vmware dat ik dan al met mijn server aan de gang kan en alle wijzigen die ik maak vanaf moment dat ik snapshot knop heb gedrukt niet mee worden genomen ?

Kom je er niet uit?

Ontvang persoonlijke hulp van onze supporters

Neem contact op