Een nieuwe gebruiker aanmaken op je STACK

Met STACK krijg je heel veel opslagruimte. Als je deze ruimte zelf niet volledig benut, dan deel je deze gemakkelijk en gratis met je vrienden en familie door ze hun eigen ruimte te geven op jouw STACK. Jullie hebben hierbij geen toegang tot elkaars data, zo blijft de privacy gewaarborgd.

Via de webinterface maak je gemakkelijk een nieuwe gebruiker aan. Het adres van de webinterface is uniek voor elke STACK en bestaat uit de gebruikersnaam van je TransIP-account gevolgd door .stackstorage.com. Dus bijvoorbeeld: knowledgebase.stackstorage.com.

Eénmaal ingelogd klik je rechtsboven op je gebruiker en klik je daarna op het tabblad Gebruikers. Klik nu op + Nieuwe gebruiker, kies een gebruikersnaam en een wachtwoord, stel desgewenst een quotum in en klik tot slot op Opslaan. De nieuwe gebruiker kan deze inloggegevens nu gebruiken om in te loggen via de webinterface van jouw STACK.

Het tabblad Gebruikers is alleen zichtbaar voor de gebruiker die is aangemaakt tijdens het bestellen van de STACK.

Mocht je naar aanleiding van dit artikel nog vragen hebben, aarzel dan niet om contact op te nemen met onze supportafdeling.

Wil je dit artikel bespreken met andere gebruikers? Laat dan een reactie achter!

Heb je ook een goed idee?

Stuur jouw idee in! Met genoeg stemmen komt jouw idee op onze wishlist!

Heeft dit artikel je geholpen?

Maak een account aan of log in om een beoordeling achter te laten.

Reacties

Maak een account aan of log in om een reactie te plaatsen.

0
leesmapman 24 mei 2021 (#5863)

Ik heb een gebruiker aangemaakt en die heeft nu een eigen "ruimte" op de stackstorage. Is het mogelijk om data van het ene account naar het andere te verplaatsen?

0
guntherpatrick 26 januari 2021 (#5286)

Een van de gebruikers kan niet inloggen. Ik probeer het wachtwoord aan te passen in het admin account, Maar dat lukt op een of andere manier niet, wordt niet opgeslagen.

0
Felix Smit Admin 25 augustus 2020 (#4734)

@philipphess, that is because there is no STACK with the address http://username.stackstorage.com. Can you send us a message from your control panel? That way we can help you better.

0
Felix Smit Admin 25 augustus 2020 (#4733)

@loy, het is niet mogelijk om een deellink te synchroniseren met de desktopapplicatie. Je kunt een map delen en daarbij instellen dat je uploaden wilt toestaan. Op die manier kan je vriendin ook zelf bestanden uploaden. Er is echter geen makkelijke manier om onderling bestanden te delen, tenzij jullie gebruik maken van dezelfde computer.

0
Felix Smit Admin 25 augustus 2020 (#4732)

@jazzz, wanneer je een STACK bestelt, dan krijg je één STACK-adres. Op deze STACK kun je verschillende gebruikers aanmaken, maar ze loggen allemaal in via hetzelfde adres. Geen zorgen, de verschillende gebruikers op een STACK hebben geen enkele inzage in, dan wel toegang tot elkaars data.

Als je bestanden wilt delen met derden, dan kun je deze paragraaf doorlezen.

0
Felix Smit Admin 25 augustus 2020 (#4731)

@akropolis, STACK wordt maandelijks verlengd. Elke maand krijg je hiervoor een factuur. In dit artikel leggen we uit hoe je een betaalmogelijkheid kiest.

0
Felix Smit Admin 25 augustus 2020 (#4730)

@hjvtn3hl6c, kun je ons voor je vraag over het delen van bestanden een bericht sturen in je controlepaneel? Op die manier kunnen we je beter helpen.

We zijn momenteel bezig om een functionaliteit te ontwikkelen waarmee deellinks die beveiligd zijn met een wachtwoord automatisch uitloggen.

0
philipphess 15 augustus 2020 (#4663)

Made a new user - trying to log in with http://username.stackstorage.com got the message

Something didn't go as planned. We are on it. Hello, IT. Have you tried turning it off and on again?

Don't know what I should do "turning it off and on again"

2
loy 5 augustus 2020 (#4640)

Is het mogelijk om een gedeelde map via de Stack dekstop-client ook naar een lokale map op je PC/laptop te synchroniseren? Mijn vriendin en ik willen fotos delen; ik heb een account voor haar gemaakt en had gehoopt dat de foto-map die ik met haar heb gedeeld ook naar haar laptop zou kunnen synchroniseren (en vice versa om haar foto's ook naar mij te syncen).

Zo niet, wat is de beste optie om dat handig voor elkaar te krijgen?

0
jazzz 8 juli 2020 (#4543)

Ik snap niet hoe dit werkt. Als ik een gebruiker aanmaak met een password, bv. user1' kan deze niet inloggen met die login/pw op user1.stackstorage.com, maar wel op mijn gebruikelijke .stackstorage.com. Maar dat is natuurlijk niet de bedoeling, want dan deel ik al mijn data met user1 (en vice versa).

Idee is dat ik met in dit geval 2 personen verschillende data wil delen, gebruik makend vd app zodat automatisch gesynchroniseerd wordt. Kan dit?

0
akropolis 8 juni 2020 (#4476)

Wordt de betaling geregeld via de bestaande maandelijkse afrekening van ons account. Of krijgen we een aparte factuur. .

0
hjvtn3hl6c 29 april 2020 (#4345)

Na veel gezoek heb ik eindelijk een map kunnen aanmaken om te delen. De link heb ik ook gevonden; een limiet ingesteld en met een wachtwoord beveiligd. So far so good. Maar... Als ik die link gebruik kom ik wel in de 3 submappen van de gedeelde map, maar niet in de gedeelde hoofdmap. Het lijkt me logisch dat de andere gebruikers de gedeelde hoofdmap zien (als gebruiker) en daarna ook de mogelijkheid hebben om uit de drie submappen te kiezen en (heel belangrijk) ook de mogelijkheid hebben om uit te loggen. Dat heb ik niet kunnen vinden. Voordat ik de anderen informeer, zou ik graag een duidelijk (en voor mij begrijpbaar) antwoord van u willen ontvangen.

0
Felix Smit Admin 30 maart 2020 (#4229)

@jmamolenaar, allereerst excuses voor de late reactie! Wat betreft je vraag, dat kan inderdaad. Elke gebruiker kan een nieuwe map aanmaken in zijn of haar opslagruimte en deze map delen (desgewenst met wachtwoord). Als de gebruiker de deellink doorstuurt naar de andere leden van de fotoclub zullen zij de bestanden in die map kunnen inzien en downloaden, maar er niet naar kunnen uploaden of ze kunnen verwijderen.

0
jmamolenaar 3 januari 2020 (#3928)

Ik wil met mijn fotoclub Stack gebruiken om foto's op te slaan en te delen. Kan het door beheerder zo ingesteld worden dat alle gebruikers bij alle bestanden kunnen en dat ze alleen hun eigen bestanden kunnen toevoegen en wissen?

0
Felix Smit Admin 25 november 2019 (#3817)

@ronstolwijk, je kunt onbeperkt veel gebruikers aanmaken op je STACK! :)

0
ronstolwijk 16 november 2019 (#3795)

Wat is het maximaal aantal gebruikers wat ik op mijn Stack kan aanmaken?

0
Nick Brouwer Admin 21 februari 2019 (#2744)

@nvos

Helaas niet. De deellinks (en daarbij de overige functies) van de webinterface staan los van netwerkschijfverbindingen via WebDAV.

0
nvos 20 februari 2019 (#2736)

is het mogelijk dat gebruikers die een link ontvangen om bestanden te benaderen die gedeeld zijn, deze bestanden kunnen benaderen via webdav?

0
vangilsprinsenbeek 5 april 2018 (#1067)

@Nick Brouwer, Dank je Nick! Ga ik doen!

0
Nick Brouwer Admin 5 april 2018 (#1065)

@vangilsprinsenbeek

Dat lijkt me niet helemaal de bedoeling!

Deze plek is echter bedoeld om over dit artikel met andere gebruikers te discussiëren. Mocht je het antwoord op je vraag niet in dit artikel terug kunnen vinden, dan helpen onze helden van support je hier graag bij!

Je kunt hen benaderen door de knop 'Neem contact op' onder dit artikel te gebruiken.

0
vangilsprinsenbeek 4 april 2018 (#1063)

Wij hebben voor een gebruiker een limiet van 10GB ingesteld, maar toch heeft deze gebruiker 185GB in zijn map staan. Hoe kan dat? Een limiet zou toch niet overschreden moeten kunnen worden???

0
Nick Brouwer Admin 15 februari 2018 (#766)

@fdtsang

Op dit moment nog niet! Maar we raden je zeker aan om dit als 'Idee' in te schieten. Op die manier komt dit als Feature Request op onze website te staan en kunnen andere gebruikers dit Idee ook een like geven. Hoe meer likes een Idee heeft, hoe groter de kans dat dit alsnog wordt toegevoegd :-)

Je kunt je Idee inschieten door op de knop 'Stuur jouw idee in' vlak boven de reacties te klikken.

1
fdtsang 11 februari 2018 (#743)

Hallo Helpdesk,

Is het mogelijk om bestanden in mijn eigen Stack te delen met een andere Stack user. Dus zonder onnodig heen en weer pompen van data bestanden met andere Stack gebruikers delen.

1
joepdageraad 6 februari 2018 (#714)

@vlastuin,@transip Zou geweldig zijn!

1
Nick Brouwer Admin 23 januari 2018 (#651)

@vlastuin

Voorlopig zijn hier nog geen concrete plannen voor, maar we schrijven het zeker nog niet af. Hou onze updates daarom goed in de gaten, wellicht dat dit in de toekomst alsnog wordt toegevoegd!

1
vlastuin 23 januari 2018 (#649)

@transip, Komt die mogelijkheid er wel om samen te werken in 1 map?

1
Beau Huisman Admin 2 november 2017 (#287)

@lutje Jazeker! Je kan dan hetzelfde adres gebruiken als voor de hoofdgebruiker van STACK, maar dan inloggen met de gegevens van de extra gebruiker. De stappen zijn verder hetzelfde.

0
lutje 28 oktober 2017 (#266)

Is het mogelijk om de bestanden van een deel-account zichtbaar te maken in de Finder. Zo ja, welk adres moet je dan opgeven?

0
transip 4 september 2017 (#24)

Dat is helaas niet mogelijk. Je kunt in de browser wel mappen en bestanden middels een deel-link met andere personen delen. Deze mappen en bestanden kunnen uiteraard tegelijkertijd worden benaderd. Om een deel-link te maken vink je links de map of het bestand aan. Daarna klik je rechts op 'Delen'.

3
bardenac 4 september 2017 (#18)

Is het mogelijk om verschillende personen (evt. tegelijkertijd) toegang te geven tot één serie bestanden?