Ik wil een contactformulier op mijn website gebruiken

Wanneer je gebruik maakt van een webhostingpakket, kun je hier naar wens een eigen website op aanmaken.

Op die website heb je de mogelijkheid om een contactformulier aan te maken, waarmee de bezoekers van je website contact met je op kunnen nemen.

Als je een WordPress website gebruikt, zijn er verschillende manieren om een contactformulier aan te maken. In het artikel 'Ik wil een contactformulier op mijn WordPress-website aanmaken' vindt je hier een uitgebreid stappenplan voor terug.

Als je een ander type website op je webhostingpakket gebruikt, zul je het contactformulier zelf moeten configureren. Dit kun je doen op basis van een PHP script. In dit artikel leggen we uit waar je hierbij rekening mee moet houden.

Let op: Wij bieden buiten WordPress geen ondersteuning op het aanmaken van een contactformulier. Als je een ander type website gebruikt, zul je zelf het contactformulier op moeten stellen.

Voorwaarden voor een contactformulier

Om de veiligheid en stabiliteit van ons webhostingplatform te kunnen waarborgen, is het alleen mogelijk mail te sturen vanaf je website als het 'From'-adres van je contactformulier jouw domeinnaam bevat. Hiermee voorkomen wij dat derde partijen spam kunnen versturen via jouw website.

Als je een PHP script hebt om een contactformulier op bijvoorbeeld jouwdomein.nl te gebruiken, is het noodzakelijk dat het afzender-adres eindigt op @jouwdomein.nl. Dit is doorgaans voldoende om gebruik te maken van een contactformulier.

Aanvullende instellingen voor het contactformulier

Het is in sommige gevallen ook nodig dat er aanvullende instellingen worden ingevoerd om een verbinding met onze mailservers tot stand te kunnen brengen. Deze instellingen zien er doorgaans als volgt uit:

• SMTP Authenticatie: Ja
  • SMTP Beveiliging: SSL
  • Poort: 465
  • Gebruikersnaam: Het e-mailadres waar vanuit je wil mailen, dit moet dus een adres zijn dat via TransIP is aangemaakt en moet gelijk zijn aan het domein waarvan je e-mail wilt versturen.
  • Wachtwoord: Het wachtwoord van je e-mailadres.
  • Host: smtp.transip.email

Wanneer de plugin (voor WordPress) of het PHP script om meer instellingen vraagt, neem dan contact op met onze supportafdeling. Je kunt hen benaderen via de knop 'Neem contact op' aan de onderzijde van deze pagina.

Wij denken via die weg graag met je mee om het contactformulier op de juiste manier in te stellen. Let wel dat wij geen inzicht hebben in jouw website. Mocht je vragen over je contactformulier hebben, stuur dan zoveel mogelijk relevante informatie mee.

Verstuurt jouw contactformulier geen e-mail? Loop dan eerst de DNS-instellingen na en zorg er voor dat het From-adres juist is ingesteld. In het artikel 'Mijn website verstuurt geen e-mail' vind je hier meer informatie over.

In dit artikel hebben we uitgelegd waar je rekening mee moet houden bij het gebruik van een contactformulier op je website.