Ik wil mijn VPS naar een ander TransIP account overzetten

Je kunt een VPS van het ene naar het andere TransIP account verhuizen met een zogenaamde "Interne Handover".

Hieronder een stap voor stap uitleg over deze procedure:

VPS handover

1. Log in op het controlepaneel van het account waaronder de VPS op dit moment onder staat.
  2. Klik op "BladeVPS"
  3. Klik links op de VPS die je wilt overdragen.
  4. Klik op het tandwiel rechtsboven en selecteer "Handover"
  5. Vul de TransIP accountnaam in van het account waar de VPS naar toe verplaatst moet worden en klik op "Handover VPS"

Nu is het nog zaak dat de overdracht in de nieuwe account geaccepteerd wordt. Dit kan als volgt.

1. Log in op het controlepaneel van het nieuwe/ontvangende account
  2. Klik op je accountnaam rechtsboven in het scherm
  3. Klik op "Mijn Account"
  4. Klik op "Handovers"
  5. Klik op het H-nummer bij de diensten waarvan het gewenst is dat ze worden overgedragen.
  6. Klik op "Accepteren"

Let op: Enkele zaken kunnen niet overgedragen worden bij het overdragen van een VPS aan een ander account:

• Gekoppelde Big Storage-partities
  • Eventuele kortingen
  • HA-IP's
  • Private Networks
  • VPS mailservice: de gebruikersnaam en het wachtwoord die voor de VPS mailservice gebruikt wordt is account afhankelijk en kan niet gebruikt worden door een ander account. Na een handover moet je de VPS mailservice opnieuw instellen.

Bovengenoemde producten / diensten gaan NIET mee bij een handover omdat dit afzonderlijke diensten zijn welke bijvoorbeeld ook aan een andere VPS gekoppeld kunnen worden. Voor het overdragen van een Big Storage-schijf kun je de volgende stappen raadplegen. Informatie over het overzetten van een HA-IP vind je hier.

Daarnaast zullen VPSen altijd hernoemd worden voor het nieuwe account en hiervoor zal de betreffende VPS kortstondig uitgeschakeld worden. Hou er dus rekening mee dat je deze handover niet op een 'piek'-moment uitvoert om de impact zo klein mogelijk te houden.