Hoe installeer ik CoreOS op mijn VPS?

Wanneer je een VPS met CoreOS wilt installeren kun je het beste een VPS bestellen waarop nog geen OS is geïnstalleerd. Nadat je VPS is opgeleverd kun je via het controlepaneel kiezen voor een Herinstallatie van jouw VPS. Dit kan door te gaan naar: VPS & Colocatie > Jouw gewenste VPS > Tandwiel > Herinstalleer OS. Op deze plek kun je kiezen voor een installatie van CoreOS

Na gekozen te hebben voor CoreOS wordt de installatie van het OS via PXE gestart op je VPS. Wanneer je vervolgens een login prompt terugziet in de console van de VPS (onder 'VPS & Colocatie') kan je met je eigen key via SSH inloggen als gebruiker core om de volgende commando's uit te voeren:

wget http://pxe.frontend.transip.nl/cloud-config.yml

sudo coreos-install -d /dev/vda -c cloud-config.yml

sudo reboot

Nadat je VPS herstart is, hoef je enkel nog de entry in het bestand .ssh/known_hosts te verwijderen.

Let op: Deze beschrijving is van toepassing op CoreOS Stable. Mocht je beta of alpha willen installeren, dan kun je in het tweede commando het volgende toevoegen:

-C beta

of

-C alpha