Wat zijn de verschillen tussen Windows Server 2008 R2 Standard en Enterprise?

Voor je gemak heeft Microsoft een vergelijkingstabel ter beschikking gesteld. Je kan deze tabel downloaden door de volgende link te volgen:

Windows Server 2008 R2 Edition Comparison by Server Role

Daarnaast kan Windows Server 2008 R2 Standard maximaal 4 CPU-cores gebruiken binnen het OS en is deze limiet voor Windows Server 2008 Enterprise maximaal 8 CPU-cores.