Ik wil mijn DirectAdmin up-to-date houden

Jouw CentOS- en DirectAdmin-installatie zijn afzonderlijk te updaten. Verbind in beide gevallen met je VPS via de VPS-console in je controlepaneel of via SSH.

Let op: je kunt het beste eerst een snapshot maken voordat je een update uitvoert.

CentOS updaten

Om te kijken of er voor CentOS updates beschikbaar zijn, maar zonder ze direct te installeren, voer je als root uit:

sudo yum -y check-update

De updates installeer je als volgt:

sudo yum update

Klik vervolgens wanneer daarom gevraagd wordt op 'y' en CentOS zal alle updates gaan downloaden en installeren.

DirectAdmin updaten

Stap 1

Het bijwerken van DirectAdmin gebeurt vanuit het custombuild proces.

cd /usr/local/directadmin/custombuild
./build update

Stap 2

Mocht je eerst willen controleren of er nieuwe updates beschikbaar zijn, dan voer je de volgende commando's uit:

./build versions

Dit commando geeft een overzicht van huidig geïnstalleerde en mogelijk te installeren updates weer.

Stap 3

Je installeert vervolgens beschikbare updates met het commando:

./build update_versions

Het custombuild-commando is een proces dat de software compileert. Het update-proces kan enige tijd in beslag nemen.

Daarmee zijn we aan het eind van dit artikel gekomen. Neem voor meer informatie over het updaten van software op een DirectAdmin-VPS (e.g. PHP) een kijkje in onze tutorial series.

Mocht je aan de hand van dit artikel nog vragen hebben, aarzel dan niet om onze supportafdeling te benaderen. Je kunt ons bereiken via de knop 'Neem contact op' onderaan deze pagina.