Hulpartikel overzicht

Hulpartikel

Ik wil mijn VPS upgraden

Je kunt jouw VPS altijd upgraden naar een groter pakket. Bij deze upgrade blijven al je data en instellingen bewaard. Je kan de upgrade starten vanaf de VPS & Colocatie pagina in het controlepaneel.

Wanneer je klikt op Upgrade VPS via het tandwiel kom je op een pagina waar je een ander pakket kan selecteren. In dit scherm worden de prijzen gepresenteerd als het verschil tussen de maandelijkse kosten voor het huidige pakket en de maandelijkse kosten na de upgrade. Nadat het pakket geselecteerd is verschijnt een nieuw scherm. Door in dit scherm op 'reboot' te drukken wordt de upgrade definitief uitgevoerd.

VPS upgrade

Je huidige add-ons worden meegenomen naar het geselecteerde pakket. Door de upgrade overbodig geworden add-ons worden automatisch opgezegd en je betaalt dus alleen voor de add-ons die je na een upgrade nog nodig hebt. Mocht je dus een BladeVPS X1 hebben met een extra 100GB schijfruimte AddOn, dan zal deze automatisch vervallen na een upgrade naar een BladeVPS X4.

Belangrijk om te weten:
  • Een upgrade is onomkeerbaar. Downgraden is op ons huidige platform niet mogelijk, omdat het technisch niet mogelijk is om de schijfruimte (zonder potentiële dataloss) te verkleinen na een upgrade.
  • Na het aanvragen van de update zal de VPS automatisch herstart worden, waarna de extra resources direct zijn toegevoegd aan de VPS. Wel is het belangrijk dat je dit in verband met een korte downtime (1 tot 2 minuten) plant op een moment dat dit geen kwaad kan.
  • Na een upgrade zul je nog wel altijd de extra schijfruimte aan een partitie moeten toekennen, voordat jouw OS hier gebruik van kan maken.

Heb je een goed idee?

Stuur jouw idee in! Met genoeg stemmen komt jouw idee op onze wishlist!

Heeft dit artikel je geholpen?

Maak een account aan of log in om een beoordeling achter te laten.

Reacties

Maak een account aan of log in om een reactie te plaatsen.

Kom je er niet uit?

Ontvang persoonlijke hulp van onze supporters

Neem contact op