Hulpartikel overzicht

Hulpartikel

Ik wil mijn VPS monitoren

Je kunt zelf in het controlepaneel aangeven wanneer je een SMS of e-mail wilt ontvangen bij problemen met de VPS. Je kunt dit instellen in het tabblad 'VPS & Colocatie'. Klik op je VPS en aan de rechterkant zie je onder de console de 'TCP Monitoring' optie staan. Per IP-adres kun je aparte monitoring instellen, maar je kunt wel maar per IP-adres 1 monitor instellen.

TCP monitoring

Op de ingestelde poorten wordt met een interval gecontroleerd of deze nog reageren. Dit interval is naar eigen wens in te stellen, van 1 minuut tot 6 minuten. Daarnaast kun je instellen na hoeveel timeouts je een melding krijgt. Let er wel op dat je bijvoorbeeld bij '1 Timeout' wel een hogere kans hebt op een false positive. Als laatste heb je ook nog de mogelijkheid om monitoring tussen bepaalde tijden uit te zetten.

Onze monitoring-diensten bieden wij gratis aan vanaf een BladeVPS X4 of groter, behalve bij de keuze voor SMS (€ 0,25 per bericht). Wanneer je server uitvalt en weer up gaat, sturen wij twee berichten. Blijft je server up, dan zijn er geen berichten. Voor een BladeVPS X1 kun je los deze monitoring kopen voor € 9,99 per maand, maar het is dan altijd voordeliger om de VPS te upgraden naar een BladeVPS X4.

Contactpersonen instellen Onder 'Contactpersonen' kun je instellen welke personen de melding ontvangen. Indien je ook colocatie-diensten bij ons afneemt en hier contactpersonen voor hebt ingesteld worden deze automatisch overgenomen bij de VPS contactpersonen.

Heb je een goed idee?

Stuur jouw idee in! Met genoeg stemmen komt jouw idee op onze wishlist!

Heeft dit artikel je geholpen?

Maak een account aan of log in om een beoordeling achter te laten.

Reacties

Maak een account aan of log in om een reactie te plaatsen.

0
stefanhendriks 26 juli 2018 (#1665)

@Matthijs van Beek, Na verdere inspectie in de mail zie ik inderdaad dat per poort wordt aangegeven wat failed is. Top!

0
Matthijs van Beek Admin 26 juli 2018 (#1663)

@stefanhendriks

Dit is inderdaad een of/of constructie. Wanneer de monitoring af gaat krijg je een mail waaruit blijkt welke poort er niet bereikbaar is. Daar kan iets in staan als : HTTP fail SMTP ok

0
stefanhendriks 25 juli 2018 (#1660)

Fijn dat er monitoring is. Wat ik mis is de werking van de vinkjes van poorten. Is dit een "of/of" constructie? Ofwel, als ik meerdere poorten laat monitoren dan krijg ik een melding bij een van de poorten? Of alleen als al deze poorten niet reageren? (Ik neem aan het eerste).

Het zou mooi zijn als die fijner afgesteld kan worden, bijv door alleen http, of smpt te monitoren en hier apart melding van te krijgen. Nu is het zo dat er een mail (of sms) wordt verstuurd met de melding dat de monitor 'af gaat', maar ik weet dan niet op welke poort het mis is gegaan.

Kom je er niet uit?

Ontvang persoonlijke hulp van onze supporters

Neem contact op